Skip to Content

<

Sightseeing Tammela - Porras

A cache by K-mestari Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/12/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Porras on noin 500 asukkaan kylä keskellä hämäläistä kulttuurimaisemaa. Se lienee vanhinta asutusta alueella ja ainakin se on Tammelan "alkuperäinen" keskusta - keskiajalla tuolloinen Tammelan suurpitäjä, johon kuuluivat myös nykyiset Forssan, Jokioisten, Humppilan ja Ypäjän kunnat, kulki nimellä Portaan pitäjä. Kirkko siirtyi nykyiselle paikalleen ehkä 1300-luvulla tai myöhemmin, mutta Portaan kappeli oli olemassa vielä pitkään - 1600-luvun kartoista se tai sen rauniot vielä löytyvät.

 

Nykyään Porras on sivussa niin kunnan keskustasta kuin valtateistäkin, mutta vielä 1950-luvulla kymppitie (Turku-Hämeenlinna) kulki kylän läpi. Nykyään tuo vanha valtaväylä on Hämeen Härkätie-niminen matkailutie. Portaassa on paljon nähtävää tien käyttäjille ja alkupisteen esittelemä perinteinen hämäläinen kylänraitti on nähtävyys sinänsä.

 

Portaan nimi tulee vanhasta suomalaisesta siltaa tarkoittavasta sanasta, silta tarkoitti vastaavasti puulattiaa. Silta on yhä keskeinen osa kylän ilmettä, mutta tiettyjen sääntöjen takia kätköä ei saanut sillalle, eikä se liioin sopinut kylänraitille, siksi joudutte tekemään hieman hommia...

 

Alkupiste sijaitsee Portaan kylätalon edessä. Kylätalon pihalla on myös VPK:n talo, mitä sen oven yläpuolella lukee kissan kokoisin kirjaimin? Kirjainten lukumäärä kertaa neljä plus viisi on AA (X*4+5=AA)

Loppupurkki: 60 AA.247 23 57.565

EDIT 22.11.: Korjattu väärinpäin lipsahtanut attribuutti, tämä ei todellakaan ole talvilöydettävä

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

53 Logged Visits

Found it 50     Didn't find it 2     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.