Skip to Content

<

Dutch Geocoin 2019 Event

A cache by De Bosmannetjes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, February 17, 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Dutch Geocoin 2019
 
2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018
De Dutch Geocoin is de langst lopende coin serie ter wereld. Sinds 2005 wordt ieder jaar door de Nederlandse cachegemeenschap een munt ontworpen en gemaakt. Dat betekent dat dat in 2019 voor de vijftiende keer gaat gebeuren.

Tot nu gebeurde dat op de fora van geocaching.nl, 4geocaching en Groundspeak. Het blijkt dat een steeds kleiner deel van de Nederlandse cachers op deze fora komt.
Daarom worden er sinds 2017 door het land heen op diverse locaties een aantal events georganiseerd. Gezellig medecachers ontmoeten en er is gelegenheid om mee te doen met de ontwerp wedstrijd, ideeën uit te wisselen, vragen te stellen en elkaar te inspireren.

Ook buiten deze evenementen is het mogelijk om mee te werken aan de Dutch Geocoin 2019. Op de eerder genoemde fora kan nog steeds gediscussieerd worden. Zelfgemaakte ontwerpen kunnen worden ingestuurd naar dutchgeocoin@gmail.com.

Ontwerpen kunnen in de maanden januari, februari en maart van 2019 worden ingezonden. In april volgt dan een stemronde, waarna de munten geproduceerd worden. Op 22 juni worden ze gepresenteerd op het DRACHTSTER HERT 2019: It Giet Oan event.

Als onderwerp voor de Dutch geocoin wordt vaak gekozen voor traditioneel Nederlandse ontwerpen, zoals: Fietsen, De strijd tegen het water, Molens, Tulpen en Oude munten. Ook kan een bijzondere gebeurtenis aanleiding zijn voor een ontwerp. Voorbeelden daarvan zijn: 400ste geboortedag van Michiel de Ruyter, 100ste geboortedag van Marten Toonder, 125ste sterfdag van Vincent van Gogh en 500ste sterfdag van Jheronimus Bosch.

Ook in 2019 kan inspiratie worden opgedaan uit diverse gebeurtenissen. Wegens zijn 350ste sterfdag is 2019 uitgeroepen tot het jaar van Rembrandt en De Gouden Eeuw. Johan van Oldenbarnevelt werd 400 jaar geleden onthoofd. In 2019 is het ook 100 jaar geleden dat Anthony Fokker de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek oprichte. Filmliefhebbers kunnen misschien iets doen met het feit dat zowel de films Bladerunner als Akira zich in 2019 afspelen.

Uiteraard staat het iedereen vrij om een eigen idee om te zetten in een Geocoin ontwerp (daarvoor hoef je geen kennis te hebben van Photoshop of andere tekenprogramma's).
Tijdens het event is tekenmateriaal aanwezig voor degenen die direct aan de slag willen. Je kunt je eigen ontwerp dan direct indienen bij de organisatie of het thuis nog verder verfijnen en later inzenden.

Iedereen is van harte welkom op dit event, ook als je niet in geocoins geïnteresseerd bent.
   
Het event:
Het event vindt plaats van 11:00-12:30 uur op bovenstaande locatie.
Dit event biedt plaats voor maximaal 120 personen.
Er zijn geen kosten aan dit event verbonden.

Aanmelden voor dit event, doe je door een “will attended” plaatsen. Graag ook even melden met hoeveel personen je komt.
Klik hier voor de lijst met aanwezigen

Wooden coins:
Voor elk aanwezig team zal er een woodie zijn. Ook kun je deze ochtend woodies ruilen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

34 Logged Visits

Will Attend 33     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.