Skip to Content

<

Hemmat tæl jul

A cache by Ols1band1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/16/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Olsenbanden 

På slutten av 1960-tallet ble Norge kjent med en artig, småkriminell gjeng som stadig, med vekslende hell, prøvde å bli millionærer. Vi tenker selvfølgelig på Olsenbanden. Egon, Benny, Kjell og Valborg er nok skikkelser de fleste har hørt om, og har et forhold til.

Egon er lederskikkelsen, alltid i front med en god plan. Takket være ham er alt timet og tilrettelagt. Egon er også den som har ekspertisen på å åpne opp pengeskap, og da særlig Franz Jäger fra Berlin. Egon er en type som ikke gir opp så fort, og når det virkelig har gått skeis i planene er det aldri hans skyld. Da får hans medsammensvorne høre at de er amatører, hengerumper, pappskaller og idioter. Men etter hans verbale skyllebøtter, får han kjapt gnisten tilbake og da dukker også nye geniale planer opp. Det som er litt synd da, er at ofte de planene også skjærer seg, og istedenfor å bli millionær, ender hjernen bak kuppet alltid bak lås og slå i Botsfengselet. (Men etter endt soning dukker han alltid opp igjen med disse kjente ord: «Jeg har en plan!»)

Bak Egon tripper alltid den joviale Benny. Han synes alt Egon planlegger er helmaks, og genialt. Han er bandens faste sjåfør, og kjører både tog, biler og trucker. Benny kan ofte være litt uheldig, han fyller sjelden full tank, og blir stadig like overraska når tanken plutselig er tom. «Men fanken, ere ikke mer bensin? Jeg fylte jo for en femmer i forgårs…»  Når ting butter og er litt vanskelig underveis i kuppene til banden, er det ofte Benny som jobber for å holde humøret oppe og «megle» mellom de to andre karene. «Gi deg du a, Kjell, klart vi kan regne med han Egon.»

Kjell tusler som regel bakerst av disse gutta. Han har alltid med seg en liten skinnveske med nødvendigheter som talkum, stetoskop og engangshansker. Kjell vil, som de andre i banden, gjerne bli millionær han også, men han vil helst ikke at ting skal være farlig, og er den av gutta som først får hjemlengsel. «Jeg vil hjem til a Valborg!» er en setning Kjell bruker svært ofte. Men Kjell er veldig trofast, og er alltid med på kuppene, selv om han gjerne er litt nervøs under gjennomføringen.


Vi må ikke glemme a Valborg, denne eksentriske kona til Kjell som stadig rives mellom ønsket om å bli millionær, og frykten for at Kjell skal bli med på noe som er farlig. Det kan svinge mellom «Hvor mye er det snakk om a? Bare så jeg veit hvor mye jeg har å rutte med?» og i neste øyeblikk «Hvis det er no farlig fåkke Kjell lov å værra med.» Valborg er en veldig sosial og pratsom person. Om det er kjekke kelnere i Syden eller strenge kriminalbetjenter hun snakker med, uansett går skravla i ett. Noen ganger er hun også uheldig og skravler såpass at hun røper banden og lager litt ekstra spenning i kuppene deres. Men når Valborg innimellom får oppleve sin store drøm, utenlandsturer til Syden og Sørlandet, da er hun i sitt ess.

Nå kan man jo lure seg hvorfor vi har valgt Olsenbanden som tema for denne cachen. Og det er ganske enkelt å forklare. Etter å ha drevet med caching en stund, begynte vi å se en artig tendens. Da vi hoppet ut av bilen for å lete etter bokser hadde vi alltid samme rekkefølgen. Guri Malla strente av gårde i tet, med fru murpuss trippende etter, Fillifjonka kom gjerne som nummer tre, mens eve84 kom skravlende etter bakerst, og tok seg gjerne tid til å slå av en prat om vi skulle møte andre cachere på veien.

Og da vi etter hvert begynte å finne flere likhetstrekk mellom oss og rollefigurene i Olsenbanden, ble det naturlig å bruke Olsenbanden som fellesnick når vi reiste rundt på caching sammen.

Her følger en liten presentasjon av vår bande;

Guri Malla er som hjernen bak mye av det vi foretar oss. Hun har alltid timet og tilrettelagt en plan på hva slags cacher vi bør prioritere, med tanke på statistikk og den slags. Guri Malla gir nesten aldri opp, om vi har lett i evigheter etter en cache uten å finne den, må vi nesten dra henne med oss videre når vi andre har gitt opp. På cacheturer stresser ikke Guri Malla med å reise hjem, da hun gjerne vil cache til krampa tar oss. Guri Malla har en plan, og den planen er sjelden å reise hjem tidlig, med få funn. Den største forskjellen på Guri Malla og Egon må vel være språkbruken. Vi har til gode å bli kalt pappskaller og hengerumper, heldigvis.

Fru murpuss er lik Benny i at hun alltid synes planene til Guri Malla er geniale. Fru murpuss vil gjerne også cache inn i de sene nattetimer, og orker alltid et par cacher til. Ute i feltet på jakt etter cacher går fru murpuss ofte hakk i hæl på Guri Malla, ivrig i sin søken etter boksen. Når andre i cachegjengen begynner å lengte hjem, pleier fru murpuss å megle litt, men mest i retning mot å bare ta noen få cacher til først. Fru murpuss kan også, på riktig gode dager, oppfattes som en slitsomt jovial person. Og når det gjelder drivstofftanken så er det nok ikke ofte team murpuss går på samme smell som Benny, men skulle gjengen gått tom for drivstoff på en av turene sine, ville det nok vært på en tur da fru murpuss var sjåfør.

Så har vi Fillifjonka. Hun er bandens Kjell. Når det begynner å lakke og li mot kveld, kjenner hun at hun begynner å lengte hjemover igjen. Hun kommer gjerne med små, subtile hint i håp om at turvennene hennes skal ta til fornuft, og vende nesa hjemover igjen. De tre andre skjønner ikke alltid disse hintene, noe som ofte resulterer i at det blir halvseint før gjengen kommer seg i seng etter cacheturer. Det som skiller Fillifjonka fra Kjell er at hun slett ikke er så engstelig som ham. For Fillifjonka tenker seg ikke engang om to ganger før hun vandrer over sprekkete og utrygg is midtfjords på Randsfjorden i april. Det hadde nok ikke dobbeltgjengeren hennes turt.

 

Eve84s dobbeltgjenger er selvfølgelig a Valborg, og det som er grunnen til det må jo være deres felles interesse for gode samtaler og et stort sosialt nettverk. Eve møter folk hu kjenner uansett hvor vi cacher hen. Og hun har stålkontroll på både navn og nick på de aller fleste. Møter vi noen mens vi er på cachejakt er eve alltid den høflige og pratsomme, som slår av en prat med de fleste. Noen ganger må vi ymte frempå at det er på tide å gå videre, vi må jo ikke la tiden gå fra oss når vi jakter cacher. Både eve og Valborg er glade i å snakke med andre, men heldigvis er ikke eve såpass sta og bestemt som Valborg til tider er. Og eve har faktisk stålkontroll på alt av statistikk. Hun vet når noen av oss har hvit dag, hvilke d/t-kombinasjoner de forskjellige av oss mangler, og mye, mye mer. Så til tross for noen store likheter med Valborg, har eve også noen egenskaper vi ikke tror Valborg innehar.

 

Nå vet dere litt om bakgrunnen for denne cachen, nå gjenstår det bare å finne den, og åpne kodelåsen. Koden består av fire siffer. ABCD skal byttes ut med tall.

 

A – Antall bokstaver i navnet til han som stadig havner i fengsel.

B – Antall bokstaver i navnet til han som bærer skinnveska.

C- Antall bokstaver i navnet til den eneste kvinnelige rollefiguren du har lest om her.

D – Antall bokstaver i navnet til han som pleier å fylle bensin for en femmer.

 

God jakt! Så håper vi virkelig at Egon slipper å feire jul på Botsen, men at han heller får komme hemmat tæl jul!

Riktig god jul til alle medcachere!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.