Skip to content

Olympiska Spelen (SOS 19) Event Cache

This cache has been archived.

OneMatchFox: Time to archive. Thank you to everyone that came, had fun, left kind words and departed with fewer favourite points [:)]

More
Hidden : Saturday, 31 August 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

31 August 2019, 09:00 - 13:00

Välkomna till SOS 2019!


Lördagen den 31 augusti i Ågesta mellan 09:00 och 13:00.


Hej och välkomna till det sjätte SOS!

I år så siktar vi mot vad som skulle kunna kallas det största sportevenemanget i världen - de Olympiska Spelen.

De Olympiska spelen har sitt ursrung i antikens Grekland och de första spelen tros ha hållits redan år 776 f.Kr. De hölls var 4:e år till guden Zeus ära fram till att de förbjöds år 393 e.Kr när Grekland var under Romarrikets styre och kristendomen skulle införas i hela riket. Olympiska spelen så som vi känner dem återupplivades 1896 och har sedan dess arrangerats var 4:e år, förutom två uppehåll under andra världskriget. Från att endast ha innehållit en löptävling under antikens första spel har de utvecklats till både en sommar- och vinterolympiad, med 42 grenar under sommar-OS och 15 grenar under vinter-OS och deltagare från 206 länder världen över. Med en sådan lång och anrik historia ska det bli intressant att se vad som har fått kreativiteten inom Team SOS att flöda detta år.

Agenda


Detta är nog inget nytt för er som har varit med förut, men vi vill som alltid även hälsa nya deltagare välkomna... Precis som tidigare år är eventet uppdelat i två olika delar; man får väldigt gärna vara med på båda, men det går givetvis precis lika bra att bara komma på den första eller den andra delen. Eventarrangörerna kommer att finnas tillgängliga under hela tiden som eventdelarna pågår samt tiden däremellan.

Event del 1 – Startskottet


09:00 Vi träffas vid de angivna koordinaterna. Vi pratar om Geocaching, byter travel bugs med varandra, och delar våra Geocaching-erövringar av olympisk mästerklass med varandra. Förslagsvis tar man med sig någon form av energidryck och en proteinbar som uppladdning inför dagens utmaningar.

10:00 Första delen av eventet är slut och därefter släpps ett flertal nya cacher med OS-tema. Det kommer att finnas möjlighet att ladda sin GPS eller Smartphone med de nya cacherna.

Event del 2 – Halvtid


12:00 Vi samlas igen vid ovan angivna koordinater för att avnjuta en kort rastpaus. Vi ska försöka se till att det finns grillar, och i så fall kommer de att vara varma. Men, i år finns det tyvärr ingen garanti för det eftersom eventplatsen är lite av en byggarbetsplats just nu (borde vara klart under våren), så håll utkik efter eventannonseringar lite närmare eventtiden..

13:00 Eventet är slut, och därefter kommer det att släppas några till cacher i eventets tema.

Avslutning - Efterfest


OBS: Detta är inte en del av själva geocaching-eventet.

17:30 Precis som de tävlande i OS gör: när spelen är klara så firar man! Det blir säkert inte i närheten av de legendariska OS Village partys, men vi träffas på ALT (gamla O'Leary's) i Tyresö Centrum iaf - för att äta middag, dricka kalla drycker och prata om vadsomhelst.

Transport

Busshållplatsen Ågesta Friluftsgård ligger bara några meter bort från eventplatsen och nås med buss 833 från Farsta Strand. Bilparkering finns också på flera ställen (se waypoints) i närheten.

Stora delar av området var cykel- och barnvagnsvänligt. Fast nyårs-stormen har sett till att det inte är så lättillgängligt som det var förut och det kan finnas stora träd liggande över de befintliga spåren på vissa ställen.

Årets eventarrangörer är:

6wyn, CacheMySoul, grönvit, Hörnfeldt, Magu01, mbis, mtekla, OneMatchFox, Reyals68, smnollxmx, Suddigumman

Additional Hints (No hints available.)