Skip to Content

<

Indië-monument Belfeld

A cache by BFLimburg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/19/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bevrijdingsroute 2019

*De cache is al 2x weggehaald, zojuist nieuw bakje (zonder stempel) neergelegd. wordt soon geupdate!

Kijk eens goed om je heen, sta even stil bij dit monument en de reden waarom het er staat.

Het 'Indië-monument' is opgericht ter nagedachtenis aan drie militairen uit Belfeld (gemeente Venlo) die tijdens de politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië zijn gesneuveld: P.A. Peeters, P.H. Peulen en M.J. Smeets. Er werden vanuit Belfeld 31 soldaten uitgezonden.

Het monument is op 11 april 1953 onthuld en is gemaakt van natuursteen. Helaas is dit materiaal erg kwetsbaar en hierdoor verkeert het monument in slechte staat. Op de vier zijden van het voetstuk zijn de volgende afbeeldingen aangebracht: het gemeentewapen van Belfeld, het wapen van de Limburg, het wapen van Nederland en het contour van de Indonesische eilandengroep. Op het voetstuk is de tekst: “Zij streden voor orde en vrede” te lezen.

Deze cache maakt deel uit van een route door heel Limburg. Wil je meer van deze bijzondere locaties bezoeken, zoek dan de andere 20 plekken op waar we een cache hebben geplaatst.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Indië Monument BelfeldHet 'Indië-monument' is opgericht ter nagedachtenis aan drie militairen uit Belfeld (gemeente Venlo) die tijdens de politionele acties in het voormalige Nederlands-Indië zijn gesneuveld: P.A. Peeters, P.H. Peulen en M.J. Smeets. Er werden vanuit Belfeld 31 soldaten uitgezonden.

119 Logged Visits

Found it 104     Didn't find it 6     Write note 5     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.