Skip to Content

<

Sint Joris en de draak Broekhuizen

A cache by BFLimburg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/19/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bevrijdingsroute 2019
Kijk eens goed om je heen, sta even stil bij dit monument en de reden waarom het er staat.
Het monument 'Sint-Joris en de draak' in Broekhuizen (gemeente Horst aan de Maas) is een bronzen reliëf van een mannenfiguur die een draak doodt. Boven, links en rechts van het bronzen reliëf zijn drie natuurstenen gedenkstenen aangebracht. Tussen de gedenkstenen zijn verschillende kruisen en de Britse- en de Nederlandse vlag geplaatst. Op de twee gedenkstenen aan weerszijden van de plaquette zijn de namen van 54 Britse militairen die tijdens de bevrijding van Broekhuizen om het leven kwamen aangebracht.
Het verhaal van Sint-Joris en de draak is een christelijke legende uit de vijfde eeuw. Sinds de elfde eeuw staat deze vertelling symbool voor de strijd tussen goed (Sint-Joris) en kwaad (de draak). De voorstelling wordt vaak gebruikt om de oorlog de symboliseren. Het gevecht ging tegen de hel, opgeroepen door de waanzin van het fascisme. Met het beeld wordt uitdrukking gegeven aan de overwinning op de bezetter. De staande mannenfiguur is de verpersoonlijking van de herrijzenis.

Deze cache maakt deel uit van een route door heel Limburg. Wil je meer van deze bijzondere locaties bezoeken, zoek dan de andere 20 plekken op waar we een cache hebben geplaatst.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Sint Joris en de draak BroekhuizenHet monument 'Sint-Joris en de draak' in Broekhuizen (gemeente Horst aan de Maas) is een bronzen reliëf van een mannenfiguur die een draak doodt. Boven, links en rechts van het bronzen reliëf zijn drie natuurstenen gedenkstenen aangebracht. Tussen de gedenkstenen zijn verschillende kruisen en de Britse- en de Nederlandse vlag geplaatst.

264 Logged Visits

Found it 253     Write note 5     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 18 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.