Skip to Content

<

Oorlogsmonument Horn

A cache by BFLimburg Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/23/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Bevrijdingsroute 2019
Kijk eens goed om je heen, sta even stil bij dit monument en de reden waarom het er staat.
Dit oorlogsmonument herinnert de inwoners van Horn aan 32 dorpsgenoten die door oorlogshandelingen zijn omgekomen. Hiervan sneuvelden er 30 tijdens de Tweede Wereldoorlog en twee in het voormalig Nederlands-Indië.
De oprichting was naar aanleiding van de herdenking van 40 jaar bevrijding en het monument is in november 1984 onthuld. Het monument is een gedenksteen, bestaande uit twee afgebroken betonpilaren die een kruisvormige opening in het midden hebben. In het monument is een loden huls ingegoten met de namen van de 32 slachtoffers. Aan de voet liggen een aantal maaskeien. Het gedenkteken is 220 cm hoog.

Deze cache maakt deel uit van een route door heel Limburg. Wil je meer van deze bijzondere locaties bezoeken, zoek dan de andere 20 plekken op waar we een cache hebben geplaatst.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Oorlogsmonument HornDit oorlogsmonument herinnert de inwoners van Horn aan 32 dorpsgenoten die door oorlogshandelingen zijn omgekomen. Hiervan sneuvelden er 30 tijdens de Tweede Wereldoorlog en twee in het voormalig Nederlands-Indië.

138 Logged Visits

Found it 130     Didn't find it 2     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.