Skip to Content

<

Linnankosken niityt, Imatran historiaa

A cache by kumpis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/03/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Linnankosken niityt ovat aikojen saatossa nähneet Vuoksen synnyn ja paikallisen asutuksen leviämisen, joka alkoi täältä Vuoksen itäpuolelta.

Linnankosken niityt/pellot ovat tällä hetkellä Imatran kaupungin omistuksessa. Puolet Imatran ajojen RR-radasta kiertää peltojen ympäri

Vuoksen äkillinen puhkeaminen näkyy Linnankoskella, missä turpeen päälle on kerrostunut puuta ja tulvasedimenttejä (silttiä ja hienoa hiekkaa). Linnakosken(Linnansuon) turpeesta ja puujäännöksistä on tehty radiohiiliajoituksia, jotka ovat antaneet iän Vuoksen puhkeamiselle eli noin 5700 vuotta sitten

Nykyisen Imatran alueella ei varhaisimpina aikoina ollut varsinaista asutustuskeskusta, vaikka Imatran nimi esiintyi reilu kolmisensataa vuotta sitten ensimmäistä kertaa painoasussa. Tärkeä asema oli Vuoksen itäpuolella olevalla Siitolan kartanolla. Sen ympärille muodostunut Siitolan kylä ja Imatran kosken sijainti on ollut kauan keskeinen. Matkailijat löysivät Imatran 1700 -luvulla ja tämän myötä kosken rannoille ilmaantui huvimajoja ja lopulta myös majatalo. Uuden sysäyksen matkailu sai 1870, kun rautatie Pietarista Viipuriin avattiin liikenteelle. Uusi kaksikerroksinen puuhotelli nousi vanhan majatalon paikalle.

Kun rata valmistui vuonna 1892 Viipurista (Antreasta) Imatralle, niin tarvittiin asema. Sveitsiläistä huvilatyyliä ja uusgotiikkaa edustava asema valmistui myös Vuoksen itäpuolelle. Junia tuli 12—14 päivittäin ja niiden mukana tuhansia matkustajia. Majataloja kohosi ajan mittaan lähistölle kymmenittäin, mutta mitkään tilat eivät riittäneet sille väkimäärälle. Ne jotka eivät löytäneet kattoa päänsä päälle, yöpyivät rautatievaunuissa.

Itärannan hotelleja olivat Kriminski, Vuoksela ja Matilainen. Lisäksi toimi vielä Pensionaatti Egeberg, jonka perusti norjalainen Adolf Hansens Egeberg vuonna 1893. Egebergin naapurina oli Kuusela niminen Miikin talo.

Pensionat Egeberg

Tämä kätkö sijaitsee kyseisen Kuuselan mailla. Paikalla on nähtävissä rakennusten runioita ja pusikoitunutta piha-aluetta. Pihaan on  tullut tie Vuoksen rannasta. Vieressä on ollut pieni lampi, jossa paikalliset lapset kävivät 60-70 luvulla luistelemassa. Silloin rakennukset oli jo purettu pois. Koska kyseessä on hylätty tontti, niin kannattaa olla varovainen siellä liikkuessaan.

Ensimmäiselle vierailijalle aktivoimaton geogolikko FTF-palkinnoksi

.

.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

19 Logged Visits

Found it 18     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.