Skip to Content

<

SWG: JOTA/JOTI 2019

A cache by BartjeV Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/07/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:JOTA/JOTI 2019

De Jamboree on the Air of JOTA is een jaarlijks evenement voor leden van scouting waarbij amateur radio wordt gebruikt om verbinding te maken met andere scouts over heel de wereld. De JOTA wordt ieder jaar in het derde volle weekend van oktober gehouden en duurt van zaterdag 0:00 tot zondag 23:59 uur. Rekening houdend met de verschillende tijdzones in de wereld wil dit dus zeggen dat er een periode van 24 uur is waaraan alle deelnemende scouts bezig zijn met de JOTA. Dit jaar is de JOTA/JOTI op 19 en 20 oktober.

De zendapparatuur wordt beschikbaar gesteld door een aantal zendamateurs. Zij maken en sluiten de verbinding met de andere JOTA stations. Zodra de verbinding is gemaakt kunnen scouts de microfoon overnemen en kan er via de radio met andere scouts gecommuniceerd worden. Het is altijd interessant om te weten wie er aan de andere kant van de radio zit. Naam, leeftijd, groep en locatie worden uitgewisseld om later terug te kunnen kijken met welke groepen en allemaal contact is gelegd. In 2014 had JOTA wereldwijd meer dan 100.000 deelnemers en 20.000 zendamateurs uit 157 landen.

JOTI

De Jamboree on the Internet, of JOTI, wordt ieder jaar naast de JOTA georganiseerd. De opkomst van het internet heeft er halverwege de jaren 90 voor gezorgd dat er steeds eenvoudiger via computers contact met andere scouts gelegd kon worden. Hiervoor zijn speciale JOTI chatkanalen opgezet. Het is een laagdrempelige manier om een praatje te maken met andere scouts. In 2014 namen er ruim 16.000 scouts uit 146 landen deel aan JOTI.

JOTA bij Scouting Gemert

Om contact te leggen via radio is er natuurlijk een antenne nodig. Om zo ver mogelijk te kunnen zenden moet de antenne zo hoog mogelijk geplaatst worden. Scouting Gemert bouwt hiervoor een toren van hout en touw, waar vervolgens meerdere antennes in geplaatst worden. De bouw van zo'n toren duurt enkele weken en start meestal rond begin oktober. Na het JOTA weekend wordt deze toren weer afgebroken. Tijdens de JOTA worden er diverse activiteiten geoganiseerd rondom radio en internet.

De cache

Los onderstaande vragen op om de locatie van WP1 te bepalen:

1.Wat is het thema van de JOTA/JOTI in 2019? De woordwaarde van dit thema is A

2. Het thema is gekozen naar aanleiding van de verjaardag van de speltak Welpen. Hoe oud is deze speltak in 2019 geworden? Deze leeftijd is B

3. In 2016 heeft Scouting Gemert een molen als toren gebouwd. Hoe hoog was deze toren? Neem uitsluitend de hoogte van het hout, de antenne telt niet mee. Deze hoogte in meters is C

4. Voor het bouwen van een toren worden houten palen en touw gebruikt. Onderstaande knoop is bedoeld om twee palen haaks op elkaar vast te maken. Hoe wordt onderstaande knoop genoemd? De woordwaarde van deze naam is DWP 1 bevindt zich op N51.33.366 - A - B, E005.39.719 + C + D

De route bestaat uit 5 waypoints en is ongeveer 3,5 km


Succes!

Gebruik onderstaande checker om het coördinaat van WP1 te controleren.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.