Skip to Content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Izvor: od štarta, do cilja

A cache by dmrvos, Slovenski geocaching klub Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 06 June 2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

06 June 2019, 16:45 - 19:00

Odvečna embalaža je povsod problem, in ta embalaža se je začela nabirat v morjih, oceanih, obalah in gozdovih. Za zmanjšanje ali prenehanje nakupa odvečne se v svetu prepletata dve teoriji: ena pravi, da če trgovine ne bi prodajale in proizvodnje ne bi pakirale stvari v embalažo, da bi se ljudje navadili na to in ne bi več kupovali izdelke v embalaži, ker jih ne bi mogli. Druga pa pravi, da če ljudje ne bi kupovali izdelkov z embalažo, bi bile trgovine in proizvodnje prisiljene ponudit na trg izdelke brez embalaže. Verjetno imajo oboji prav. 

Ok, saj so tudi drugi odpadki težava, ampak trenutno je odvečna plastika najhujši problem.

In od tu je prišla tudi okoljevarstvena filozofija, imenovana "Zero-waste managment". Na kratko, ta filozofija spodbuja preoblikovanje virov, tako da so vse stvari ponovno uporabne, količina odpadkov za odstranitev je minimalna in da se te odpadke ne sežiga oz. energetsko predeluje, ampak da se čim bolj nagibamo k temu, da dobimo naravno in vrnemo naravno, brez škodljivega vpliva na okolje. 

Tokratni CITO bo čiščenje parka v urabnem okolju. Začeli bomo v Tivoliju na podanih koordinatah, šli po gozdni poti do Šiške in končali pred Kinom Šiška.

Predviden potek akcije:
- 16:45 zbiranje, razdelitev vreč, navodila, popis sledivčkov
- 17:00 akcija
- 18:30 konec akcije, pregled plena, poziranje in slikanje

Dve stvari še za na konec:
- s seboj potrebujete zaščitne rokavice, "dolge prste", primerno obutev in obleko. Vreče za smeti dobite na zbirnem mestu
- ker je ta akcija v Ljubljani, ste povabljeni, da pridete čim bolj ekonomično: uporabite javni prevoz (LPP), pridite s kolesi, rolarji, rolkami, če pridete z avtomobili, se čim bolj pokombinirajte

 

Sodelujte v CITO izzivu 2019!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

35 Logged Visits

Write note 4     Archive 1     Will Attend 12     Attended 16     Publish Listing 1     Announcement 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.