Skip to content

#18 BONUS De Eemdijk Mystery Cache

Hidden : 05/11/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Met de gevonden getallen kan je de bonus berekenen: N52 14.AEA E005 18.DBC

Voor je deze route loopt is het handig eerst even deze listing goed door te lezen.

De Eem is een rivier in het noorden van de provincie Utrecht. De Eem begint in Amersfoort, heeft een lengte van ongeveer 18 kilometer en stroomt uit in het Eemmeer. De Eem wordt de langste rivier van Nederland genoemd, aangezien de Eem de enige rivier is die zowel in Nederland ontspringt als uitmondt.

De oude (Latijnse) naam van de rivier is Hemus. Deze naam werd voor het eerst gebruikt in een oorkonde uit het jaar 777. Andere oude benamingen voor de Eem zijn Amer en Hamer. De Eem wordt gevoed door het Valleikanaal en een aantal Veluwse beken, waarvan de Heiligenbergerbeek, de Barneveldse en de Lunterse Beek de belangrijkste zijn. Deze komen bij Amersfoort samen. Waar de beken de stad verlaten - bij de Koppelpoort - begint de Eem. De rivier loopt vervolgens oostelijk van Soest, Baarn en Eemnes, door de Eemvallei naar het Eemmeer (vroeger een deel van de Zuiderzee). De Eem is verantwoordelijk voor het grootste deel van de afwatering van de Gelderse Vallei. De Eempolders zijn landschappelijk van grote waarde. (bron Wikipedia)

Het is een mooi stukje natuur waar je kan wandelen over het wel bekende Zuiderzee pad. We hebben hier een leuke route uitgezet. Het meest handig is te beginnen bij #1 en dan de nummering volgen, maar daar ben je natuurlijk vrij in. Het pad wordt slechts 2x per jaar gemaaid en hoewel er soms paarden of schapen lopen is goede kleding en schoeisel een must, zeker tijdens / na een natte periode. Voor kinderwagens is deze route deels ongeschikt.

Vooral bij het eerste deel kom je door veel graslandjes wat lijkt op eigen terrein maar de bewoners moesten dit afstaan i.v.m. de dijkverhoging, je kan hier gewoon door de hekken ( of er soms overheen) Als je een paard tegenkomt die los loopt, die is enkel nieuwsgierig.

We hebben toestemming voor deze route van Vallei en Veluwe en de gemeente Bunschoten, mits je je aan de geldende regels houdt:

Toegang verboden: • Tussen zonsondergang en zonsopkomst • Voor honden • Met een paard • Met een gemotoriseerd voertuig • Met een fiets.

De route loopt soms vlak langs woningen, respecteer de privacy en de eigendommen van de bewoners.

Wat heb je nodig tijdens deze route? Enkel een pincet kan soms handig zijn, verder heb je geen tools nodig.

Als er iets mis is met de cache, zoals een vol of nat logboek, een kapotte behuizing of als het overduidelijk is dat de cache mist, plaats dan a.u.b. een Need Maintenance log. Deze worden sneller gelezen, zodat we z.s.m. de cache kunnen controleren.

Additional Hints (No hints available.)