Skip to content

<

Op het randje van Wognum #7

A cache by krista2200 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/31/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 

Op het randje van Wognum #7. Op dit randje van Wognum kun je je cachemobiel of jezelf bijtanken

En is dit het laatst Randje van onze serie op het randje van Wognum
wij hopen dat jullie een beetje de indruk hebben gehad hoe groot Wognum is

De gemeente Wognum kent twee fases. De eerste was die tot 1 januari 1979 toen het een zelfstandige gemeente was, waartoe ook de buurtschappen Lekermeer en Zomerdijk behoorde. De tweede was fusiegemeente tussen de gemeente Wognum en Nibbixwoud die per 1 januari 1979 ontstond, waarbij het dorp Hauwert (gemeente Nibbixwoud) naar de toen ook nieuwe fusiegemeente Noorder-Koggenland ging. Deze gemeente telde op 1 augustus 2006 8.206 inwoners, bron: CBS) en had een oppervlakte van 21,42 km² (waarvan 0,05 km² water).

Op 1 januari 2007 is de gemeente Wognum samen met de gemeenten Medemblik en Noorder-Koggenland opgegaan in de nieuwe gemeente Medemblik, waarbij een kleine strook land van de gemeente Wognum is overgegaan naar de zuidelijk gelegen gemeente Hoorn.

Een vrij uniek feit van de gemeente Wognum is het dat deze vijf achtereenvolgende burgemeesters kende die van het geslacht Commandeur waren. De laatste, Piet Commandeur, was tot 1976 in functie en had als doel voor ogen om Wognum dezelfde glorie te geven als de gemeente kende in het begin van de twintigste eeuw. Een bekende uitspraak van hem was dat Wognum uiterst gunstig was gelegen aan de snelweg van Stockholm naar Parijs.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.