Skip to content

<

Endangered World: Life Wall

A cache by Apiedi@k Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/04/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Endangered World: Lif wall

Dit werk vindt u bij het Hunebedcentrum in Borger. Een muur van zwerfkeien en rode bakstenen. Het voorterrein van het Hunebedcentrum is verrijkt met een opmerkelijk kunstwerk: ‘’Endangered World Life Wall’ van de Amerikaanse kunstenaar Xavier Cortada. Deze bestaat uit een muur van zwerfkeien en 360 rode bakstenen. Op de bakstenen zijn nummers en letters geschilderd. Deze letters en cijfers verwijzen naar de geografische lengtegraad waar een van de 360 dieren leeft die met uitsterven wordt bedreigd. Daar waar een steen is zwartgemaakt is dit reeds gebeurd.


Xavier Cortada- USA
Toen het klokbekervolk hun Hunebedden bouwden anno 350 jaar voor Christus was geen enkele van de 360 diersoorten opgenomen in de “Endangered World: Life wall” in gevaar. Omdat het klimaat wereldwijd verandert worden de meeste nu bedreigt met uitsterving. Het overleven van de mensheid is zonder meer afhankelijk van het behoud van de biodiversiteit op onze planeet. Mijn werk nodigt de toeschouwer uit om deze bedreigde diersoorten te ‘adopteren’ en zo betrokken te raken bij het behoud !


Om deze cache te kunnen loggen dient u de volgende 5 vragen te beantwoorden en deze d.m.v. een message naar de CO op te sturen:

Let op!: stenen zonder nummer tellen niet mee!!!

1. Welk dier word bedoeld d.m.v. het nummer op de baksteen in rij 4 (vanaf boven naar beneden) en dan de 8e (van links naar rechts) ?
2. Welk dier word bedoeld d.m.v. het nummer op de baksteen in rij 9 (vanaf boven naar beneden) en dan de 11e (van links naar rechts) ?
3. Welk dier word bedoeld d.m.v. het nummer op de baksteen in rij 16 (vanaf boven naar beneden) en dan de 5e (van links naar rechts) ?
4. Welk dier word bedoeld d.m.v. het nummer op de baksteen in rij 2 (vanaf boven naar beneden) en dan de 7e (van links naar rechts) ?
5. Wat is de naam en de leeftijd van de rechter grote steen die voor u staat wanneer u met de rug naar de wall gaat staan?


Virtual Rewards 2.0 - 2019/2020
This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between June 4, 2019 and June 4, 2020. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards 2.0 on the Geocaching Blog.


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.