Skip to content

<

Maaningan Korkeakoski

A cache by Ikepa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/25/2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Korkeakoski on Kuopion Maaningalla sijaitseva Suomen korkein vesiputous ja siitä johtuen myös suosittu luonto- ja matkailunähtävyys.

Korkeakoskenjoki saa vetensä useista pienistä järvistä ja Löytynjärvestä ja mutkittelee noin sadan metrin matkan alas kanjoniin. Vesiputouksen korkeus on 36,4 metriä (Pohjois-Savon ympäristökeskuksen mittaus 2003). Joki virtaa loivasti kanjonista pois ja päätyy lopulta noin 2,5 km päässä jyrkkien kallioseinämien reunustamaan 5 km pitkään, vuonomaiseen Tuovilanlahteen, joka on Maaninkajärven pohjoisin osa.

Korkeakoski sijaitsee luonnonsuojelualueella, joka rauhoitettiin vuonna 1947. Alueen luonto on ollut siitä lähtien koskemattomassa tilassa kulkureittejä lukuun ottamatta - esimerkiksi puut saavat elää koko elinkaarensa loppuun, kun ne kaaduttuaan jätetään paikoilleen muun eliöstön ravinnoksi. Suojelualueen pinta-ala on nykyisin yhteensä 35 hehtaaria ja sen omistaa Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY) ja Kuopion kaupunki.

Kosken yli kulkee näköalatasanteille johtava silta, jonka toiselta puolelta pääsee myös laskeutumaan kanjoniin. Luonnonsuojelualueella voi kulkea virallisen vaellusreitin, jonka nimi on "Kanjonin kierros", mutta se ei kulje Korkeakosken läheltä. Koskelle johtaa sen sijaan epävirallinen reitti.

Kosken lähettyvillä on nuotiopaikka ja pöytäryhmiä, ja alueella toimii keväällä ja kesällä viikonloppuisin ja tilauksesta kahvila. (lähde Wikipedia)

Tehtävä

Mene kuvauksessa oleviin koordinaatteihin. Tehtävänäsi on ottaa valokuva itsestäsi tai jostain sinulle kuuluvasta, esim. nimikyltistäsi näköalatasanteella niin että kuvassa näkyy "peukku pystyssä" ja putous näkyy taustalla. Kasvojen ei tarvitse näkyä kuvassa. Liitä kuva lokkaukseesi.

Ilman asianmukaista kuvaa olevat lokkaukset poistetaan.

Huomioi että portailla ei ole talvikunnossapitoa ja ne voivat olla vaarallisen liukkaat jäiseen aikaan.

Eng

Korkeakoski in Maaninka is the tallest waterfall in Finland. It is 36.4 meters high.

Your task

Go to given coordinates and take a photo of you or some personal item so, that there is your thumb up and the waterfall behind you in the photo. Face is not required in the photo. Paste the photo into your log. Logs without the photo will be deleted.

Note that the stairs might be slippery and dangerous in winter.

Virtual Rewards 2.0 - 2019/2020

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between June 4, 2019 and December 31, 2020. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards 2.0 on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)



Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.