Skip to content

This cache has been archived.

remralcache: In overleg met Natuurmonumenten is afgesproken dat een deel van de caches in Heumensoord gaan verdwijnen. Waaronder deze cache. Omdat dit een specifieke cache voor deze locatie is kan deze niet verplaatst worden en gaat dus het archief in. De kuil is vanaf 4 januari 2021 ook niet meer (openbaar) toegankelijk! Ik dank iedereen voor zijn/haar bezoekjes, leuke logjes, foto's en vooral favorieten. Wellicht tot ziens bij één van de andere caches die Heumensoord rijk is!

groet, remco
remralcache.nl

More
<

Romeinen #3 - Waterkuil

A cache by remralcache Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/04/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze cache is tot uiterlijk 4 januari 2021 te bezoeken
en gaat daarna offline.


Romeinse waterkuil

Midden in het Heumensoord zijn de resten gevonden van een Romeinse wachtpost uit de 3e eeuw (zie ook Romeinen 2 - Romeinse wachttoren). De post vervulde een belangrijke functie in de nieuwe verdedigingsstrategie van de Romeinen. Vermoedelijk werd de toren steeds bemand door zes soldaten. In tweetallen voerden zij om beurten wachtdiensten uit. Bij vergelijkbare torens zijn botresten en maalstenen gevonden. Hierdoor weten we dat de soldaten voor een paar dagen rundvlees en graan meekregen vanaf een nabijgelegen castellum (Nijmegen).

Rond een wachttoren waren vaak ook bijgebouwen, putten, schuren, blokhuizen, uitgravingen en vuurhaarden aanwezig. Bij de wachttoren in Heumensoord is op 100m afstand enkel een 12m diepe put aangetroffen die mogelijk werd gebruikt als watervoorziening. Het is onduidelijk of dit voor de soldaten van de wachttoren was of voor het vee in de buurt. Los daarvan blijft de aanwezigheid van de diepe put, zo vlakbij de wachttoren opvallend!

Verder onderzoek moet aan het licht brengen of deze plek, zo midden in het bos nog meer aan het licht brengt over de aanwezigheid van de Romeinen in Heumensoord.

Hoe deze cache te loggen?
Er zijn twee opdrachten die uitgevoerd moeten worden:
1 = Maak een foto VANUIT de kuil, zodat duidelijk te zien is dat je in de kuil geweest bent en zet deze bij je log.
2 = Rond de kuil loopt een pad; bepaal de lengte van dit pad in METERS (lopen, berekenen) en stuur deze afstand via het messagecenter) naar mij (eventueel mag dit ook per mail remco@remralcache.nl).


Pas als de opdrachten gedaan zijn en kloppen mag de log blijven staanThis Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between June 4, 2019 and June 4, 2020. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards 2.0 on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)