Skip to content

Tirana - Albania đŸ‘» Virtual Virtual Cache

Hidden : 07/20/2019
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


*đŸ‡ŠđŸ‡±*

Mirë se erdhët në Tiranë
në kryeqytetin e Shqipërisë.

 

Tirana_Pyramid

 

TIRANA ndodhet nĂ« qendĂ«r tĂ« ShqipĂ«risĂ« dhe Ă«shtĂ« e mbyllur me male dhe kodra me malin Dajt duke ngritur nĂ« lindje dhe njĂ« luginĂ« tĂ« vogĂ«l nĂ« veriperĂ«ndim me pamje nga deti Adriatik nĂ« distancĂ«. PĂ«r shkak tĂ« vendndodhjes sĂ« tij nĂ« RrafshnaltĂ«n e TiranĂ«s dhe afĂ«rsisĂ« me Detin Mesdhe, qyteti Ă«shtĂ« veçanĂ«risht i ndikuar nga klima sezonale e Mesdheut. ËshtĂ« ndĂ«r qytetet mĂ« tĂ« ulĂ«ta dhe mĂ« diell nĂ« EvropĂ«, me 2,544 orĂ« diell nĂ« vit. Tirana Ă«shtĂ« qendra mĂ« e rĂ«ndĂ«sishme ekonomike, financiare, politike dhe tregtare nĂ« ShqipĂ«ri pĂ«r shkak tĂ« vendndodhjes sĂ« saj tĂ« rĂ«ndĂ«sishme nĂ« qendĂ«r tĂ« vendit dhe transportit ajror, detar, hekurudhor dhe rrugor. ËshtĂ« selia e pushtetit tĂ« QeverisĂ« Shqiptare, me vendbanimet zyrtare tĂ« Presidentit dhe Kryeministrit tĂ« ShqipĂ«risĂ« dhe Parlamentit tĂ« ShqipĂ«risĂ«.

 

PYRAMID - Më 14 tetor 1988, struktura u hap si Muzeu Enver Hoxha, fillimisht duke shërbyer si një muze për trashëgiminë e Enver Hoxhës, udhëheqësit të gjatë të Shqipërisë Komuniste, i cili kishte vdekur tre vjet më parë. Struktura ishte bashkë-dizenjuar nga vajza e Hoxhës, Pranvera Hoxha, arkitekt, dhe bashkëshorti i saj, Klement Kolaneci, së bashku me Pirro Vaso dhe Vladimir Bregu. Kur u ndërtua, Piramida u tha të ishte struktura më e shtrenjtë individuale e ndërtuar ndonjëherë në Shqipëri. Piramida ndonjëherë është quajtur me sardonë "Mausoleumi i Enver Hoxhës", edhe pse kjo nuk ishte kurrë përdorimi i saj i qëllimshëm apo emërimi zyrtar.

(Burimi: wikipedia.org)

 

 

Për Found It log this cache ju duhet një stilolaps dhe dy detyra të thjeshta:

 

Detyra 1 - Bëni ndonjë fotografitë ndërtesës Piramida.

Foto mostër

Detyra 1

 

Detyra 2 - Shkruani pseudonimin tuaj GC në dorën tuaj dhe merrni një fotografi të dorës suaj dhe piramidës në sfond.

Foto mostër

Detyra 2

 

Bashkëngjitni këto dy fotografitë (Detyrat 1 dhe 2) tuaj në gjetjen tuaj Identifikohu direkt.

Regjistrimet pa detyra të përfunduara mund të fshihen.

 

(Opsional 3) - Bëni foton tuaj përpara Piramidës ose shkoni deri në krye dhe futni këtë foto të këndshme.

Foto mostër

Opsional 3

 

 

Faleminderit për vizitën tuaj dhe shpresoj që ju ka gëzuar Tiranën dhe këtë cache.

 *🇬🇧*

Welcome to Tirana
in the capital of Albania.

 

Tirana_Pyramid

 

TIRANA is located in the center of Albania and is enclosed by mountains and hills with Mount Dajt elevating on the east and a slight valley on the northwest overlooking the Adriatic Sea in the distance. Due to its location within the Plain of Tirana and the close proximity to the Mediterranean Sea, the city is particularly influenced by a Mediterranean seasonal climate. It is among the wettest and sunniest cities in Europe, with 2,544 hours of sun per year.
Tirana is the most important economic, financial, political and trade center in Albania due to its significant location in the center of the country and its modern air, maritime, rail and road transportation. It is the seat of power of the Government of Albania, with the official residences of the President and Prime Minister of Albania, and the Parliament of Albania.

 

PYRAMID - On 14 October 1988, the structure opened as the Enver Hoxha Museum, originally serving as a museum about the legacy of Enver Hoxha, the long-time leader of Communist Albania, who had died three years earlier. The structure was co-designed by Hoxha's daughter Pranvera Hoxha, an architect, and her husband Klement Kolaneci, along with Pirro Vaso and Vladimir Bregu.
When built, the Pyramid was said to be the most expensive individual structure ever constructed in Albania.
The Pyramid has sometimes been sardonically called the "Enver Hoxha Mausoleum", although this was never its intended use or official appellation.

(Source: wikipedia.org)

 

For Found It log this cache you need a pen and two simple tasks:

 

Task 1 - Make any photo of the Pyramid building.

Sample photo

Task 1

 

Task 2 - Write your GC nickname on your hand and take a picture of your hand and Pyramid in the background.

Sample photo

Task 2

 

Attach these two your picture (task 1 and 2) to your Found It log directly.

 

Logs without completed tasks can be deleted.

 

(Optional 3) - Make your photo in front of the Pyramid or go up to the top and insert this nice photo.

Sample photo

Optional 3

 

Thank you for your visit and I hope you enjoyed Tirana and this cache.

 


Flag Counter


Virtual Rewards 2.0 - 2019/2020

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between June 4, 2019 and June 4, 2020. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards 2.0 on the Geocaching Blog.

Additional Hints (Decrypt)

Arrq n cra! Frr fcbvyre cubgbf. Bcgvbany: Tb hc naq gnxr n avpr cubgb.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)