Skip to Content

<

Vlinderidylle

A cache by GeoTeamMaashorst Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/12/2019
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De natuurbegraafplaats Maashorst en Charme Camping Hartje Groen werken samen in het kader van ‘Meer Maashorst, een gezond landschap’ aan de uitbreiding en beleving van de natuur. Een onderdeel hiervan is gerealiseerd door de aanleg van een vlinderidylle. De Vlinderstichting heeft hen geadviseerd om een diversiteit aan vlinders aan te trekken. De keuze van de type zaden, het gebruik van grond, of hoe en waar boomresten moesten liggen. Alles is tot in detail uitgewerkt om een bloemrijke plek voor vlinders, maar ook bijen en vogels te realiseren. Het is een unieke oase, die bijdraagt aan de terugkeer en behoud van bedreigde soorten, aansluitend bij het herstelplan ‘Wild van Vlinders’ van de Vlinderstichting.

Het nieuwe stukje natuur is voor iedereen vrij toegankelijk. De start is vanaf de Udensedreef en het half verharde pad is verbonden met de Legerstraat.De vlinderidylle is een nieuw natuurgebied waar de stuifduinen die hier vroeger in het landschap lagen zijn terug gebracht, een ven is aangelegd en een Vlinderidylle is gerealiseerd.

Vlinders en bijen hebben bloemen nodig. Om nectar en stuifmeel te kunnen vinden en daarmee te overleven. Deze idylle is in samenwerking met de Vlinderstichting aangelegd. Het is een bloemrijke plek voor vlinders, bijen, vogels en mensen. Geniet van dit prachtig stukje nieuwe natuur.

Het natuurgebied is tussen zonsopgang en -ondergang vrij toegankelijk.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.