Skip to Content

<

Het Gouden Edelhert

A cache by Team Koomen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/14/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Het Gouden Edelhert

Op Zaterdag 14 september heeft het vrouwelijk lid van ons team een gouden Edelhert gekregen voor haar staat van dienst binnen onze Scouting groep en daar buiten. Zij is 18 jaar gidsenleiding geweest binnen onze groep en op landelijk niveau medewerkster van diverse grote scoutingevenementen als; Scout In (10x), NaWaKa (2x), Nationale Jamboree (1x) maar ook internationaal. Namelijk op de Wereld Jamborees van 1995(NL), 1999(Chili) en 2011(Zweden)

Nu hoor ik niet scouts denken wat is een gouden Edelhert? Een gouden Edelhert is één van de nieuwe waarderingstekens van Scouting Nederland die per 2 april 2019 zijn ingevoerd ter vervanging van het oude waarderingssysteem.

Tot 2 april 2019 had je drie waarderingstekens binnen Scouting Nederland: brons, zilver en goud. Afhankelijk wat je binnen scouting gedaan had kreeg je een van deze onderscheidingen. Er zat echter een heel groot “gat” tussen zilver en goud. Hierdoor kon een lokale/regionale vrijwilliger met een lange staat van dienst niet aan het goud komen terwijl een landelijk vrijwilliger met een kortere staat van dienst het goud wel kon krijgen. De afgelopen vier jaar is daar naar gekeken en is het huidige waarderingsteken systeem opgezet zodat nu ook voor lokale en regionale vrijwilligers het goud te verkrijgen is. De hoogst haalbare onderscheiding binnen scouting Nederland is nu de Zilveren Wolf.

Leuk detail om te weten is dat Robert Baden Powel, de Britse generaal die in 1907 scouting heeft opgezet, het leuk vond om dingen anders te doen. Zo ook met waarderingstekens. Waar binnen de sportwereld goud het hoogst haalbare is vond hij het leuk om dat met brons te doen. Scouting Nederland heeft dat jaren niet gedaan maar met de invoering van het nieuwe systeem nu dus wel. Vandaar dat de zilveren Wolf een hogere status heeft dan het gouden Edelhert.

vergelijking met het oude waarderingssyteem:

Nieuw ingevoerd is de Zilveren Wolf

gouden waarderingsteken is nu Gouden Edelhert

Ziveren waarderingsteken is nu Gouden Oehoe

Bronzen waarderingsteken is nu Gouden Vos

Naast bovengenoemde waarderingstekens heeft Scouting Nederland nog meer waarderingstekens. Zie de volgende link voor de hele lijst.

https://www.scouting.nl/themas-en-projecten/vrijwilligers/waarderingstekens/criteria-waarderingstekens

Houdt er rekening mee dat er veel publiek op de hockey afkomt en dat op vrijdagavond en zaterdagochtend het scoutinggebouw ook druk bezocht wordt. Stealth is dan zeer belangrijk.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.