Skip to Content

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching event! The date of the event has passed. We automatically archive events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived events, log trackables, and share their experiences.

More
<

Leap day 2020 - Aalst

A cache by webjo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 29 February 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

29 February 2020, 15:30 - 16:30

Een schrikkeldag is altijd een leuk moment om een eventje te houden. Leuke bijkomstigheid is dat er (voor de liefhebbers) ook een souveniertje kan verdiend worden.

Op 21 juni 2018 werden de deuren van Utopia geopend. In het nieuwe complex aan de Graanmarkt in Aalst hebben zowel de stedelijke Academie voor Podiumkunsten als de hoofdbibliotheek een onderkomen gekregen. Het gebouw is uniek omdat de twee functies niet naast elkaar bestaan maar in elkaar zijn verstrengeld. Bovendien werd veel aandacht besteed aan erfgoed-integratie en duurzaamheid.

“Nergens anders in Vlaanderen zal je een dergelijk intense samenwerking vinden,” zegt de schepen  bevoegd voor onderwijs, bibliotheek en erfgoed. “Die keuze is er in de eerste plaats gekomen om budgettaire overwegingen: liever dan een nieuwe bibliotheek te bouwen die ’s avonds leeg staat en een academie die overdag leeg staat, hebben we de twee samengevoegd. Elke vierkante meter wordt zo optimaal benut. Dat scheelde budgettair meteen een flinke slok op de borrel.”

Het gebouw won de Provinciale Architectuurprijs 2019 en werd ook uitgeroepen tot de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019/2020.

Bij slecht weer kunnen we terecht in de cafetaria van de bibliotheek.

Of er in de directe omgeving parkeerplaats zal zijn hangt grotendeels van het weer af. De aangegeven parkings zijn betalend. en de parking bij het station zal de meeste vrije ruimte hebben. Daar is het eerste uur trouwens gratis. Bij de carnavalswerkhallen is gratis parkeerplaats.
EDIT: De parkings waar zich de winterfoor bevindt werden weggehaald van de listing. Enkel de "bruikbare" parkings zijn nog aangegeven.

Voor belangstellenden wil ik eventueel om 14 uur een (gratis) korte rondleiding door de stad gidsen. Geef wel in de "will attends" aan als je hier bij wil zijn. Laat duidelijk zijn, we gaan dan een paar bezienswaardigheden bezoeken, niet cachen.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.