Skip to content

<

Pyhän ristin ylentämisen tsasouna

A cache by Ikepa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/20/2020
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Pyhän ristin ylentämisen tsasouna on yksi Maaningan kolmesta ortodoksisesta pyhätöstä, se kuuluu nykyisin Kuopion ortodoksiseen kirkkoon. Sen on suunnitellut rakennusmestari Niilo Peiponen ja vihkinyt käyttöön arkkipiispa Paavali 14.9.1968.

Maaningalle muutti paljon siirtolaisia Karjalasta ja heidän joukossaan oli paljon ortodokseja. Karjalaisasutuksen myötä rakennettiin vuodesta 1950 alkaen ortodoksisille seurakunnille kymmeniä kirkkoja ja rukoushuoneita. Useat rukoushuoneet, tsasounat, on suurelta osin rakennettu talkootyönä, kuten tämäkin tsasouna.

Vuosien myötä käyttö väheni ja puusto peitti rukoushuoneen niin että se oli pimennossa ohikulkijoilta. Vuonna 2002 on ollut esillä rukoushuoneen purkaminen, mutta se päätettiin kuitenkin säilyttää kesätemppelinä. Keväällä 2003 on pihasta kaadettu suuret puut pois ja piha on siistitty muutenkin. Tsasouna on nyt ohikulkijoiden ihasteltavissa ja pääseehän sitä katsomaan lähempääkin.

Koordinaatit purkille saat ratkaisemalla oheisen palapelin.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.