Skip to content

RV 5.41 : Nieuwpoort Multi-Cache

Hidden : 06/19/2020
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen
5 provincie-bonussen
1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

 

Aan de Belgische kust zijn er drie vissershavens: Oostende, Zeebrugge en Nieuwpoort. De bevolking van Nieuwpoort leeft eeuwenlang van voornamelijk de visvangst. Hierdoor ontstaat een zeer specifiek vissersleven met eigen tradities en gebruiken. Vandaag staat de visserij als economische activiteit onder druk en evolueert ze meer naar een toeristische attractie met de talrijke viswinkels en -restaurants, de geleide bezoeken aan de Vismijn, tentoonstellingen over de vissers en het vissersleven of het jaarlijkse visserijweekend met als hoogtepunt de hulde aan de op zee omgekomen vissers. Breng gerust een bezoek aan de vismijn!

De vissershaven van Nieuwpoort staat vooral bekend om de aanvoer van garnaal.  Vele topchefs vinden de (grijze) garnalen van Nieuwpoort de beste die er zijn.

Dit onderdeel van Rondje Vlaanderen (RV 5.41) is een korte multi met 1 waypoint en de stash.  Vergeet de code niet te noteren!

Dit is jullie opdracht:  /  This is your task:

Op de boot staan letters en cijfers, voor de letterwaardes: niet stapeltellen / Letters and numbers are stated on the boat, for the letter value: don't stack counting

        

A= eerste cijfer v.h. bootnummer / the first digit of the boat number

B= naam van de boot; letterwaarde eerste letter - letterwaarde derde letter / name of the boat; letter value first letter - letter value third letter

C= de kleine getallen vooraan op de boot: het bovenste - het getal dat er juist onder staat / the small numbers at the front of the boat: the top one - the number just below it

D= C - 2

E= thuishaven; letterwaarde tweede letter - letterwaarde derde letter / home port; letter value second letter - third letter

F= laatste cijfer v.h. bootnummer / last digit of the boat number

G= aantal letters op romp van de boot - 11 / number of letters on the hull of the boat - 11

H= 4 x het bovenste kleine getal, neem daarvan het laatste cijfer / 4 x the top small number, take the last digit

De cache kan je vinden op : 

N 51° 0A.BCD
E 002° 4E.FGH

SUCCES!!! 

Opgepast, want het kan hier zeer druk zijn: dus veel muggles!!!!

Additional Hints (No hints available.)