Skip to content

BONUS Multi Trail Valtherbos Mystery Cache

This cache has been archived.

HiDiHe: Met de serie die in het archief is gegaan is deze ook eruit.
Helaas geen TB aangetroffen.

More
Hidden : 08/03/2020
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Het Valtherbos.

Ten noorden van Emmen ligt het Valtherbos (448 ha). Het is onderdeel van Boswachterij Emmen. In het Valtherbos liggen vier hunebedden. Ook ligt er een onderduikershol waar in de Tweede Wereldoorlog 16 Joods onderduikers hebben gewoond. 

 

Het Valtherbos is ontstaan in de jaren '20 van de 20e eeuw door bebossing van (delen van) het uitgestrekte Weerdinger Veld. Staatsbosbeheer ontgon daar de heide en plantte gemengde bossen aan van Grove den, Fijnspar, Lariks, Douglas, Zomer- en Amerikaanse eik.

 

Het Valtherbos maakt, samen met het Noordbargerbos ten zuidwesten van Emmen en de Emmerdennen, deel uit van de boswachterij Emmen van Staatsbosbeheer.

 

De multi caches en de bonus:

De serie “Multi Trail Valtherbos” bestaat uit een 13-tal multi caches en één bonuscache. De trail loopt door het westelijke deel van het Valtherbos. De paden zijn allemaal goed begaanbaar. De route kruist een MTB-route dus dan is het wel oppassen en geef de MTB-ers voorrang. Voor het overige zal het heel rustig zijn. Hierdoor is een ontmoeting met reeën heel goed mogelijk.

 

Parkeer je cachemobiel op de aangegeven parkeerplaats als vermeld bij “#1 Multi Trial Valtherbos”. De trail in volgorde lopen van #1 t/m #13 + bonus is een wandeling van ongeveer 5,5 km.

 

Iedere multi brengt je verder op de route naar de volgende multi/cache. Maar je moet dan eerst een vraag beantwoorden. Zet het antwoord om in een cijfer en noteer deze. Met het cijfer en een kleine berekening, kom je bij de cache. In alle gevallen is de afstand tussen ‘de multi’ en cache kleiner dan 100 meter.

Om ‘de bonus’ te loggen moet je bij (bijna) alle multi’s nog een tweede vraag beantwoorden, het antwoord noteren en omzetten in een cijfer. De vragen voor de bonus staan vermeld bij “Bonus Multi Trial Valtherbos”. Alle cijfers samen (11 van de 13 multi’s geven een cijfer) brengen je dan op de locatie voor de ‘bonus’ maar hiervoor moet je eerst het eindcoördinaat uitrekenen. Vanzelfsprekend kom je in de nabijheid uit van de plaats waar je je cachemobiel geplaatst hebt. Succes!

 

Let op: alle caches liggen aan (wandel)paden en slechts enkele meters het bos in. Respecteer de natuur! Richt geen vernielingen aan en laat geen rommel achter. Neem eigen schrijfgerei mee.

Door het dichte bladeren dek is de navigatie niet altijd nauwkeurig maar de caches zijn niet moeilijk te vinden en goed zichtbaar voor het geoefende oog.

 


Deze cache is mogelijk gemaakt met toestemming van en dank aan Staatsbosbeheer.

 

De vragen:

Bij alle “Multi’s trail Valtherbos” moet je (nog) één vraag beantwoorden om deze BONUS te kunnen loggen. Het antwoord kun je noteren en omzetten in een cijfer. Alle cijfers samen (11 van de 13 multi’s geven een cijfer) brengen je dan op de locatie voor de ‘bonus’ maar hiervoor moet je eerst het eindcoördinaat uitrekenen.

 

Vanzelfsprekend kom je in de nabijheid uit van de plaats waar je je cachemobiel geplaatst hebt. Succes!

 

Bonus-vraag bij Multi #1: Op het bordje ‘Waterwingebied Valtherbos’ staat ook een telefoonnummer. Tussen haakjes staat het netnummer en die doet even niet mee. Twee getallen komen vaker voor in het restant van het telefoonnummer. Het hoogste van deze twee cijfers = O.

 

Bonus-vraag bij Multi #2: Gaat over de kleur van de kop van het paaltje. De kop van het paaltje heeft de kleur ……. . Woordwaarde opgeteld tot één cijfer = P.

 

Bonus-vraag bij Multi #3: Gaat nu over de kleur van het mannetje op het plaatje die de wandelroute aangeeft. De letterwaarde van de 2e letter van de kleur = Q.

 

Bonus-vraag bij Multi #4: Bij ‘de bunker’ liggen 2 tegels met hierop kleine ijzer plaatjes met nummers. Het getal van de tegel die bij de brandkraan hoort moet je stapeltellen tot 1 cijfer = R.

 

Bonus-vraag bij Multi #5: Op de splitsing staat ook een ijzeren paal met een ‘verkeersbord’. Op het witte bord hiervan staat een telefoonnummer (melden van bodemverontreiniging). Het cijfer dat het vaakste voorkomt = S.

 

Bonus-vraag bij Multi #6: Geen vraag.

 

Bonus-vraag bij Multi #7: De kleur van de kop voor een wandelroute. Welke kleur heeft de kop van dit paaltje? Neem de letterwaarde van de eerste letter van de kleur = T

 

Bonus-vraag bij Multi #8: Over het bankje. Tel het aantal planken dat gebruikt is voor de rugleuning en zitting samen. Aantal = U.

 

Bonus-vraag bij Multi #9: Over de afstand tussen Multi#8 en Multi#9. Heb je tussen deze multi’s ‘meer’ of ‘minder’ dan 400 meter afgelegd?  Als ‘meer’ dan V=5, als ‘minder’ dan V=6.

 

Bonus-vraag bij Multi #10: Geen vraag

 

Bonus-vraag bij Multi #11: In de directe omgeving (ongeveer 5 meter) staat nog een bordje die een fietsroute markeert. Wat is de gangbare afkorting voor zo’n route. Neem van de afkorting de 3e letter. Neem de letterwaarde van deze letter = W

 

Bonus-vraag bij Multi #12: Over de genoemde …. -bank. Hoeveel van deze bankjes zie je staan op dit veld of deze speelweide?

X=1 als één bankje

X=5 als het vijf bankjes zijn

X=8 als het acht bankjes zijn

 

Bonus-vraag bij Multi #13: Gaat nu over de kleur van het plaatje van het bordje die de wandelroute aangeeft. Neem de letterwaarde van de eerste letter van dit woord en ga dit (indien noodzakelijk) optellen tot één cijfer = Y.

 

Berekening om de eindcoördinaat te bepalen:

N52    (U+X)R.TO(P-U)

E006  VW.(Y-U)(S-X)(Q-R+X+U)

LET OP: gaat per 3 mei 2022 in off-line in het archief !!!

Additional Hints (Decrypt)

Gfwvyc, gfwvyc.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)