Skip to content

Roodkapje Mystery Cache

Hidden : 09/01/2020
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Op bovenstaande coördinaten vind je niets! Je zult eerst onderstaande puzzels moeten oplossen.

 

Het ontstaan

Onze dochter vond het na ruim 700 gevonden caches tijd worden voor een eigen cache, die de cache nu inmiddels heeft geadopteerd. Niet zomaar een oppikker, maar een cache met veel puzzels. Ze heeft zelf de puzzels gemaakt, pap en mam hebben echter maar een klein beetje geholpen. Het onderwerp van de cache was vrij snel gevonden. We hebben namelijk een voorliefde voor sprookjes (althans moeders…). Zoals alle sprookjes begint ook de cache met…

Er was eens….

 

Er was eens een meisje dat Roodkapje heette, omdat ze altijd een mooi rood kapje op haar hoofd droeg. Op een dag riep haar moeder Roodkapje bij zich. Ze gaf haar een mandje met een fles rode wijn, koekjes, appels en een heerlijke peperkoek.

Los onderstaande SUDOKU op om te achterhalen wat op het rode vakje moet komen en stapeltel de oplossing. Dit is H.

Puzzel_H

 

"Grootmoeder is een beetje ziek", zei ze. "Wil jij dit mandje naar haar toebrengen?" Natuurlijk wilde Roodkapje dat doen. "Maar wel op het pad blijven, hoor!". "Ja mama, dat beloof ik." En daar ging Roodkapje, door het bos, op weg naar haar grootmoeder. Onderweg kwam Roodkapje een wolf tegen. "Dag meisje", zei de wolf. "Dag wolf", zei Roodkapje. "Waar ga je naartoe?", vroeg de wolf. "Ik ben op weg naar grootmoeder met een mandje vol lekkers." "Wat lief ", zei de wolf. "Zie je die bloemen daar? Daar zal grootmoeder vast ook heel blij mee zijn." "Dat is te ver, ik moet op het pad blijven", zei Roodkapje. "Ach," glimlachte ze. "Er kan toch niets gebeuren!"

Vragen:

  1. Welke eeuw begon de bekendste versie van Roodkapje?
  2. Hoeveelste uitbeelding in het sprookjesbos van de Efteling is het huis van Roodkapje? (rangtelwoord)
  3. Vanaf welk jaar is Roodkapje in het sprookjesbos van de Efteling te vinden? (getal)
  4. Wie heeft de bekendste versie van het sprookje geschreven?

Puzzel_U

Tel de letterwaarde en cijfers bij elkaar op en stapeltel dit vervolgens om de waarde van “U” te bepalen.

 

En Roodkapje verliet het pad en plukte een bloem... en nog een bloem... en nog een.... De wolf zag zijn kans schoon en rende naar het huisje van Grootmoeder. "Grootmoeder?", zei hij met een hele hoge stem. "Ik ben Roodkapje!". "Trek maar aan het touwtje, kind, dan gaat de deur vanzelf open", riep grootmoeder. De wolf trad binnen en vrat grootmoeder in één hap op. Toen trok hij een jurk van grootmoeder aan, deed haar slaapmuts op en ging in de bedstee liggen. Intussen had Roodkapje een grote bos bloemen geplukt. OEI! Het was al laat.

Puzzel voor I

Tel het aantal overgebleven vakjes. Stapeltel dit getal en je krijgt de waarde van I.

 

Ze rende naar het huisje. Snel liep ze naar binnen. "Grootmoeder?" "Roodkapje!" riep de wolf met verdraaide stem. Wat zag grootmoeder er vreemd uit! "Grootmoeder?", vroeg Roodkapje aarzelend. "Wat heeft u een rare stem!" "Ughu, ughu, ik ben een beetje verkouden, mijn kind!" "Enne... wat heeft u grote oren!" "Daar kan ik je beter mee horen!" "En van die grote ogen!" "Maar liefje, daar kan ik je beter mee zien!" "En grootmoeder? Die grote tanden?" "Daar kan ik je beter mee opeten!"

Puzzel_S

S is het antwoord gestapelteld.

 

En de wolf sprong uit bed en vrat Roodkapje in één hap op. Tevreden over zijn volle maag klom hij in de bedstee van grootmoeder. Al snel snurkte hij zó hard, dat de koffiekopjes in de kast ervan rammelden. Er liep een jager langs het huisje van grootmoeder. Hij bleef even staan en luisterde. "Grote grutjes", dacht hij. "Wat snurkt die oude dame! Eens even kijken!" Hij stapte het huisje binnen, en zag de wolf in de bedstee liggen. "Wie hebben we daar!", sprak hij. "Als dat de Grote Boze Wolf niet is. Zou hij soms grootmoeder opgegeten hebben?" De jager sneed de buik van de wolf voorzichtig open, met zijn zakmes. Hé! Daar bewoog iets. Iets roods... "Roodkapje!", riep de jager. "Die dekselse wolf! Kijk, en daar is grootmoeder." "Was me dat schrikken", zei grootmoeder terwijl ze uit de wolf stapte. "Heeft iemand zin in een kopje thee?" "Ik zal eerst die buik van de wolf vullen met stenen", zei de jager. "Dat zal hij niet leuk vinden"

Vragen:

  1. Hoeveel maanden draaiden "Roodkapje de Musical" waarbij Maud Mulder haar musical debuut maakte? (getal)
  2. Wie behaalde in 1991 een grote hit met zijn eigen versie van “zeg Roodkapje, waar ga je heen”?
  3. Hoeveel (redelijke) bekende versies zijn er van het sprookje Roodkapje? (getal)

Puzzel_J

Tel de letterwaarde en cijfers bij elkaar op en stapeltel dit vervolgens om de waarde van “J” te bepalen.

 

Dat vond de wolf inderdaad niet leuk. Toen hij wakker werd, viel hij na een paar tellen dood neer. Even later zaten de grootmoeder, Roodkapje en de jager gezellig te smullen van thee, rode wijn en peperkoek. "Nou", zei Roodkapje met volle mond. "Dat is nog goed afgelopen! Een ding is zeker: ik ga nooit meer van het pad af!"

Puzzel_E

Stapeltel elke afbeelding tot 1 cijfer. Tel alle afbeeldingen bij elkaar op en wederom stapeltellen tot 1 cijfer voor de letter “E

 

En ze leefde nog lang en gelukkig!

Je vindt de cache op coördinaat

N  51o 15 HUI

E 005o 44 SJE

 

Controleer hier je antwoord en kijk of jij ook nog lang en gelukkig leeft.

Additional Hints (No hints available.)