Skip to content

<

Kabouter Oele's feestje

A cache by JeroenenMia; Morteltjes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/29/2020
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze kinder-cache leidt je via een leuke rondwandeling door het dorp Sint Anthonis. Het eerste coordinaat is gegeven, de volgende waypoints (tussenpunten) vind je onderweg. Je gaat dus steeds op zoek naar het volgde waypoint (gps-coördinaat), en uiteindelijk kom je bij de eindcache.

Hieronder lees je het verhaal van kabouter Oele. Dit loopt de hele route met je mee, en vertelt wat je op de waypoints vindt en wat je met de aanwijzingen moet doen om het volgende coordinaat te vinden. Je wisselt tijdens het lopen van de route in de app steeds tussen 'omschrijving' en 'waypoints'. Bij de laatste vul je steeds het volgende coördinaat in.

Coordineer naar het eerste punt door bij WP1 op 'navigeren' te klikken. Zoek het eerste vriendje van Oele. Gevonden? Gebruik de aanwijzingen die je daar ter plaatse vindt. Scroll een beetje naar onder en klik op 'waypoints'. Tik op het bewerk-icoon om de volgende gps-coördinaten in te voeren. Let op: deze moet je in 1x invoeren, schrijf hem dus even op of onthoud hem goed. In totaal zijn er 9 waypoints, en de totale route is ongeveer 2,5 km.

Startpunt: De Brink, Sint Anthonis. Hier kan evt. de auto of fiets geparkeerd worden. Je komt hier aan het einde van de route weer terug. De route loopt grotendeels door rustige straten. Bij het oversteken van de drukke straat kun je de zebrapaden gebruiken.

Pen en papier meenemen om de aanwijzingen (coördinaten) tijdens de route op te schrijven is handig.

De route

We gaan op pad met kabouter Oele. Hij is vandaag jarig! Hij heeft zin in een groot feest met ál zijn dierenvriendjes. Zijn vriendjes wonen ook allemaal in het dorp. Oele trekt zijn wandelschoenen aan en gaat op pad!

Op naar Sjors Slak. Die is soms lastig te vinden. Sjors heeft namelijk zijn huisje altijd bij zich en verplaatst steeds. Helpen jullie Oele met zoeken? Sjors zit lekker droog en woont vandaag op: N 51°37.583’ E 5°52.945’

Sjors Slak gevonden? Goed zo!

“Kom je op mijn feestje vanmiddag?” vraagt Oele aan Sjors. “Echt wel! Taart en limonade, yummie”! Oele gaat weer op pad en Sjors vertrekt alvast naar het huisje van Oele. Sjors loopt niet zo snel! Vul het huisnummer van Sjors Slak in op de plaats van het missende getal in het coördinaat en wandel met Oele mee naar het huis van Mies Mier: N 51° 37.?82' E 5° 52.899'. 

Mies Mier gevonden? 

Ja, je hebt de voordeur van Mies Mier gevonden. Wat is het hier een drukke boel. Of ze zin heeft in een stuk taart? “Zeker weten!” roept Mies Mier. Als ze klaar is met opruimen heeft ze vast héél veel trek. Hoeveel mieren zijn er vandaag aan het opruimen? Tel het aantal mieren en vul het getal in op de ontbrekende plaatsen in het coördinaat: N 51°37.39?’ E 5°53.147'. Dan gaan we daarna samen op pad naar Mia Mol. Haar voordeur brengt haar naar haar ondergrondse gangen.

Mia Mol gevonden? 

Jullie staan bij de voordeur van het huis van Mia Mol. “Miiiiiaaaaa!” roept hij naar beneden, “Ben je thuis?”. Mia komt naar boven, ze was net bezig met de bloemetjes water geven. “Gefeliciteerd met je verjaardag Oele”, zegt ze blij. “Kom je op mijn feestje?” vraagt Oele. “Ja gezellig, tot straks!” zegt Mia. Welke kleur is Mia’s gieter? Tel het aantal letters van deze kleur, dit is het nummer dat we zoeken! N 51°37.?60’ E 5°53.295’
Wat zou het leuk zijn als we vanmiddag ook muziek hebben denkt Oele. Daar wil Jeroen, de Japanse Nachtegaal vast wel voor zorgen. Naast tuinieren houdt hij zoveel van zingen. Op pad naar zijn vogelvriend. Ga je mee? 

Jeroen gevonden? 

Het huisje is wel wat hoog voor een kabouter, maar dankzij de ladder kan hij toch naar boven. Als Jeroen hem ziet, begint hij hard te zingen. “Lang zal hij leven, lang zal hij leven! Lang zal hij leven in de gloria”. Natuurlijk wil Jeroen zorgen voor de muziek vanmiddag! Maar van al dat zingen krijgt hij soms wel een beetje last van zijn stem. Misschien dat hun vriend Benjamin Bij, wat honing mee kan nemen voor in de thee? Hoeveel stuks gereedschap heeft Jeroen aan de muur hangen? Vul dit in het coordinaat in en ga op zoek naar Benjamin. N 51°37.487’ E 5°53.?91’

Benjamin Bij gevonden? 

Benjamin is een heel bezig bijtje. Hij maakt met zijn familie de meest heerlijke honing. Als Oele hem uitnodigt voor een feestje, is hij dolblij! “Ik zorg wel voor de honing”, zoemt hij. Naast het maken van honing runt Benjamin ook een hotel, waar dieren van heinde en verre naar toe komen om te overnachten. Wat is het kamernummer van de hotelgast van Benjamin Bij? Vul dit in het coordinaat in: N 51°37.647’ E 5°53.??0’. 
Sommigen van Oele's vrienden wonen wel in héél bijzondere huizen. Hubo Houtkever is er zo een. Omdat hij niet zo groot is, heeft hij aan een klein huisje genoeg. Laten we weer verder gaan.

Hubo Houtkever gevonden? 

Kabouter Oele komt aan bij het huis van Hubo. Hubo houtkever maakt als hobby de meest prachtige meubels! “Heb je zin om op mijn verjaardagsfeestje te komen?” vraagt Oele aan Hubo. Hubo verstopt snel de fruitschaal die hij voor Oele aan het maken is. “Ik moet nog even iets afmaken, maar daarna kom ik zeker!” zegt hij. Vul het coördinaat in dat Hubo in zijn huisje had staan voor de locatie van het huis van Oele’s volgende vriendin. Vul het getal in bij het vraagteken in de coordinaat: N 51°37.689’ E 5°53.?21’. Zie je ergens nog een getal staan? Onthoud dit getal dan ook goed, dat heb je onderweg nog nodig.

Dat wordt echt heel gezellig, denkt Oele. Nu nog langs twee vriendjes en dan kan het feest beginnen! Daantje Duif woont in een prachtig huis, omgeven door prachtige wilde bloemen en veel planten. Iedereen komt graag bij haar langs om in haar prachtige tuin te spelen. Zoek je mee?

Daantje Duif gevonden? 

Als Oele aankomt zit Daantje Duif lekker in haar huisje. “Ga je mee naar mijn verjaardagsfeestje?” vraagt Oele. “Zeker!!” Ze besluit gezellig mee te wandelen naar het huis van Hendrik Haas, zodat ze daarna met zijn allen naar het huis van Kabouter Oele door kunnen lopen. Daantje is stiekem een beetje verliefd op Hendrik Haas. Daarom is zij druk bezig met het haken van een mooie deken als cadeautje voor Valentijnsdag. Daar kunnen ze dan gezellig samen onder zitten! Hoeveel verschillende kleuren tel je in de deken? N 51°37.686’ E 5°52.9?1’

Voor het vinden van Hendrik Haas mag je bij de gps-locatie kijken in een voortuin. Je mag de tuin niet in, je kunt er vanaf de oprit bij. Leg je alles weer netjes terug voor de volgende bezoekers?

Hendrik Haas gevonden? 

Als ze in de buurt van Hendrik Haas komen horen ze veel geritsel. Hendrik is druk aan het snuffelen op zoek naar iets lekkers om te eten. Daantje en Oele komen stilletjes dichterbij en roepen dan heel hard “BOE!”. Hendrik schrikt zich een hoedje! Daantje en Oele moeten heel hard lachen en vragen of Hendrik zin heeft om ook op het feestje te komen. “Ja, leuk!” zegt Hendrik Haas blij en hij huppelt vrolijk mee met Daantje en Oele naar het feest. Af en toe, huppelt hij expres even tegen Daantje Duif aan! Plagen is zoentjes vragen! Je vindt onder Hendrik Haas een postkaartje. Vul het nummer van het kaartje in voor de locatie van het feest in het huis van Kabouter Oele! N 51°37.??9’ E 5°52.927’

Het huis van Kabouter Oele gevonden? 

Yes gevonden! Het feest is in volle gang. Al Oele zijn vriendjes zijn er en zij hebben zijn hele huis versierd met slingers, wat een verrassing! Er is taart, thee en muziek en samen hebben ze het heel erg gezellig. ’s Avonds gaat Kabouter Oele tevreden naar bed, wat is hij toch gelukkig hier!

Leuk dat jullie met Kabouter Oele zijn meegewandeld! Blijf gerust nog even op het feestje voor een stuk taart of iets anders lekkers. Schrijven jullie je naam in het logboek? En doen jullie de deur dicht als jullie weer naar huis gaan? Tot de volgende keer!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.