Skip to content

RV 3.57 : Wichelen Multi-cache

Hidden : 12/04/2020
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Rondje Vlaanderen:

logo (groen)

www.rondjevlaanderen.be

308 gemeente-cachen
5 provincie-bonussen
1 super-bonus

Ga met deze groots opgezette reeks van cachen Vlaanderen verkennen op een manier als nooit tevoren.

Bezoek alle Vlaamse gemeentes van de grote steden tot het platteland …

Bekijk de prachtige cultuur en de adembenemende natuur van Vlaanderen terwijl je de mooiste cachen bezoekt. Leer zo ook de 308 cachers die hieraan hebben meegewerkt van hun beste kant kennen.

In elke gemeente van Vlaanderen kan je een cache oppikken die bij deze reeks hoort. In elke cache bevindt zich een code waarmee de provinciebonus kan berekend en gevonden worden.

Wie erin slaagt om alle provinciebonussen te verzamelen, kan uiteindelijk de kers op de taart gaan loggen : De Superbonus !

* Op de website (link) van deze reeks kan je uw paswoorden invullen van je reeds gelogde cachen. Zo kan je steeds bijhouden hoe ver je staat in de Ronde, maar je krijgt ook (als je alle paswoorden hebt verzameld van alle gemeentes in de provincie) hier de info voor de provinciebonussen.

Wichelen.

De gemeente bestaat naast Wichelen zelf nog uit de deelgemeenten Schellebelle en Serskamp. Wichelen en Schellebelle liggen aan de Schelde; Serskamp ligt iets meer zuidwaarts. Vroeger behoorde ook Schoonaarde tot Wichelen, maar in 1873 werd het bij koninklijk besluit afgesplitst van Wichelen. Dit gebeurde vooral op aandringen van de inwoners van de wijk Eegenen, die opzagen tegen de verre verplaatsingen naar de hoofdkerk in Wichelen.

Prehistorie en Gallo-Romeinse periode

Uit riviervondsten ter plaatse, bij vooral de monding van de Molenbeek, blijkt dat Wichelen van de Bronstijd tot de Gallo-Romeinse periode een belangrijke locatie was voor rituele deposities in de Schelde. Enkele honderden meters van deze monding bevinden zich restanten van de omwalling van de Motte Meirbos, een belangrijke archeologische site, die gelegen is aan het traject van de Heirwegh maar andere kenmerken vertoont dan een castrale motte.

De naam Wichelen komt mogelijk van de term "wic" of "wich" wat een wijkplaats voor schepen betekent. Even aannemelijk, mede gezien de eerste schrijfwijzen, is echter de herleiding naar de persoonsnaam "Wigilo".

Bron : Wikipedia

Trivia

De scheldnaam die tegenwoordig als roepnaam voor de Wichelaars gebruikt wordt is Wichelse Schooiers. Deze term komt voort van het feit dat in een bepaalde wijk in Wichelen aan de Schelde, Bohemen genaamd, er gedurende een lange periode in de geschiedenis een grote groep zigeuners verbleef, die bij de aanmerende schepen gingen schooien (bedelen), maar deze evengoed beroofden.

De cache

De cache route brengt u in de buurt van het gehucht Bruinbeke (Het ligt in Schellebelle, een deelgemeente van Wichelen. Bruinbeke ligt ten zuidoosten van het centrum van Schellebelle, in het gebied tussen de dorpen Schellebelle, Serskamp, Wanzele en Wichelen. Ten oosten stroomt de Molenbeek, die een kilometer noordwaarts in de Schelde uitmondt en waar het gehucht zijn naam aan ontleent vanwege de bruine (klei-)kleur die het water van de Molenbeek had toen deze nog sneller stroomde.

Het parcours is ongeveer 4,5Km, voor een grote deel, langs landelijke wegen.

Langs het parcours, gaan jullie een klassieke multi moeten oplossen met een aantal WP's die jullie iedere keer een beetje dichter bij de stash zullen brengen. 

Er zijn geen specifieke tools nodig om deze mutli af te ronden behalve een smartphone met internet verbinding om de berekeningen te maken onderweg tenzij een stuk papier en potlood goed genoeg zijn voor u. 

- Sommige delen kunnen wat drassig of modderig worden goede wandelschoenen aangeraden!

- Voor de stash, een magneet of pincet kunnen helpen  maar kan ook zonder!

- Wees voorzichtig ermee en neem het niet mee aub!

Het gaat hier om een niet te moeilijke multi zodanig dat jullie ook van de wandeling kunnen genieten.

Veel succes 

Geef de coördinaten van de stash in de checker om de code van deze RV te krijgen. 


certitude.

Additional Hints (No hints available.)