Skip to content

<

Rondje de Haar Landgoed

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/24/2021
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken. Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

Rondom het kasteel ligt landgoed Haarzuilens, een natuurgebied van natuurmonumenten. Het gebied waar je net door heen bent gelopen of gefietst is onderdeel van landgoed Haarzuilens. Op het landgoed komen verschillende dier- en plantensoorten voor. Het zit er vol met hazen, vleermuizen, dwergmuizen en roofvogels zoals buizerds. Heb jij onderweg nog veel dieren gezien?

 

Ook het dorp Haarzuilens is een bezoekje waard. In het dorpje kom je bijna overal het wapen en de wapenkleuren van de familie Van Zuylen tegen. Er is één huisje dat de kleuren blauw-geel heeft, dat zijn de wapenkleuren van de familie Stembor en is een verwijzing naar de tijd dat zij eigenaar van De Haar waren. In totaal heeft Haarzuilens 11 rijksmonumenten en De Brink en directe omgeving zijn een beschermd dorpsgezicht.

In het dorp bevindt zich moestuin de Haar. Deze moestuin bevindt zich op de oorspronkelijke locatie van de moestuin van het kasteel. Deze moestuin van 3 hectare werd lange tijd gebruikt om het kasteel te voorzien van groenten, fruit en kruiden. In de jaren 60 moest de moestuin zich ontwikkelen tot een financieel zelfstandige handelskwekerij. De narduk kwam te liggen op het kweken van bloemen en planten. Zo verdwenen de fruitmuren en het grootste gedeelte van de boomgaard. Toen de tuinman in 1978 met pensioen ging, werd de moestuin opgeheven. Ondanks dat veel gesloopt werd, kun je nog steeds het rood-wit geschilderde toegangshek en de fruitmuur zien.

De avonturen in het kasteel gaan verder, lees vooral de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Cache:

Er zijn genoeg diersoorten op het landgoed te vinden. Misschien heb je vandaag ook al een duif gespot. Mocht dat niet het geval zijn dan vind je bij deze cache een dovetailbox. Hij is gemaakt met de 3d printer. Succes met openen!

Slotcode: 654

Additional Hints (No hints available.)