Skip to content

<

Rondje de Haar Main Hall

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/24/2021
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken. Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

In de vorige listing konden jullie lezen hoe het kasteel werd gebouwd en wie de eigenaren waren. Vanaf nu nemen we je mee langs verschillende ruimtes in het kasteel. Als eerste de main hall.

De main hall is de centrale hal van Kasteel de Haar en bevindt zich op dezelfde positie als de vroegere open binnenplaats. Maar nu is deze overkapt met een 18 meter hoog gewelf dat is versiert met bladgoud. Deze hal diende ook als ontvangsthal voor de gasten. Etienne had het kasteel laten herbouwen met het idee om er in september grootse feesten te geven voor de gasten die hij uitnodigde. Door de jaren heen zijn er verschillende beroemheden blijven logeren op De Haar. Beroemdheden met de naam Roger Moore, Gregory Peck, Elisabeth Taylor, Brigitte Bardot en Maria Callas hebben één of meerdere nachten op De Haar geslapen. Bij aankomst werden zij in deze ontvangsthal welkom geheten met een drankje na hun reis. Er staat in de main hall een grote marmeren jardinière dat oorspronkelijk een plantenbak is maar ook gebruikt werd als wijnkoeler. Om de gasten een indrukwekkend welkom te geven is deze hal versierd met verwijzingen naar de geschiedenis van de familie Van Zuylen door middel van beelden en taferelen in glas-in-lood. In 2005 is het kasteel voor de laatste keer gebruikt om in september een groot feest te houden.

De avonturen in het kasteel gaan verder. Lees vooral de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Puzzel:

Hoeveel koffers liggen er in de main hall?

U kunt uw oplossing valideren met certitude.

Cache:

Slotcode 284

 

Additional Hints (No hints available.)