Skip to content

<

Rondje de Haar Balzaal

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/28/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken.  Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

We zijn nu in de balzaal. Naast grote diners werden er ook gekostumeerde bals gegeven op De Haar. Vermoedelijk hebben Etienne en Hélène elkaar ook leren kennen op een gemaskerd bal, waar Etienne verkleed als Hercules met knots indruk op haar maakte. Een gemaskerd bal was daar erg geschikt voor want door hun vermomming konden de keurige dames en heren een keertje goed losgaan. Ook latere generaties baronnen en baronessen hebben verschillende gemaskerde bals georganiseerd.

In de balzaal staan de decoraties vooral in het teken van liefde en plezier. Een van de grootste tekenen van liefde is te zien in een stenen beeldhouwwerk met de naam chateau d’amour. Het bestaat uit een groot stuk kalksteen en geeft een voorstelling van een ridder die een prinses schaakt. Op de schouw er naast een tekst uit Filippenzen 4 waarin iedereen opgeroepen wordt om zich te verheugen.

Een balzaal kan niet zonder muziek. Dat is te zien in verschillende decoraties in de vorm van musicerende en dansende mensen. Muzikanten kunnen plaatsnemen op de minstreelgalerij, die met een klein verborgen wenteltrapje bereikbaar is. Het is er niet geschikt voor grote instrumenten.

De avonturen in het kasteel gaan verder, lees vooral de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Puzzel (aangepast per 19-09-2021):

Cache: 

De cache is een 3d geprint kunstwerkje.

Slotcode: 248

 

Additional Hints (No hints available.)