Skip to content

<

Rondje de Haar Torens

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/28/2021
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken.  Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

We beginnen aan een klim naar de torens. Maar voordat we hier komen, passeren we eerst nog de 3e verdieping. Dit is de personeelsverdieping met een linnenkamer en een recreatieruimte. Ook is hier een ruimte met het mechanisme voor het valhek en de ophaalbrug.

Kasteel de Haar heeft 3 ronde torens:

Als eerste de Riddertoren, deze is makkelijk te herkennen want er staat een ridder boven op. Dat is niet altijd zo geweest. Pierre Cuypers heeft het kasteel ontworpen met een ridder op de toren. Op een gegeven moment is deze verdwenen en pas recent hebben ze weer een nieuwe ridder op de toren geplaatst. De ridder die nu op de toren staat heeft hetzelfde hoofd als baron Thierry.

De tweede toren is de duiventoren. In deze toren zitten allemaal holletjes voor duiven zodat het kasteel duiven kon houden. Waarschijnlijk werden de duiven gebruikt voor het eten.

De derde toren is de gevangenistoren. Op het niveau met de balzaal bevindt zich in de toren het oude archief van het kasteel. Dezelfde ruimte is door barones Hélène gebruikt als boudoir, een ruimte om even uit te rusten of haar kleding weer netjes maken tijdens de grote bals.

De avonturen in het kasteel gaan verder, lees vooral de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Puzzel:

Cache:

Heb een beetje geduld met deze cache want alleen zo kom je via de trap boven in de torens. Maar als jij de verkeerde trap neemt, kom je niet bij het logboekje. Ook deze cache is gemaakt met de 3d printer.

Slotcode: 942

 

Additional Hints (No hints available.)