Skip to content

<

Rondje de Haar Park & Tuinen

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/28/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken.  Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

De kasteeltuinen en het park zijn tegelijkertijd met de herbouw van het kasteel ook herontworpen. Baron Etienne heeft hiervoor landschapsarchitect Hendrik Copijn gevraagd. Hij heeft verschillende stijltuinen in onder andere de Romeinse en Franse stijl ontworpen en een uitgestrekt landschapspark aangelegd. Er was alleen één maar en dat was dat het dorp Haarzuilens in de weg lag. Het dorp, met uitzondering van de kerk, is na het uitkopen van de bewoners 1 kilometer in oostelijke richting weer opgebouwd. Etienne wilde geen kleine boompjes in zijn park hebben daarom heeft hij enkele honderden bomen van ongeveer 25 jaar oud op platte karren verplaatst van de Utrechtse Heuvelrug naar het kasteelpark. Er waren ook praktische tuinen want achter in het park bevond zich een moestuin en boomgaard zodat het kasteel grotendeels zelfvoorzienend kon zijn in hun voedsel. Het park was oorspronkelijk veel groter dan dat het nu is. Door de verkoop van grond aan natuurmonumenten en de golfclub was er weer extra geld voor het onderhoud van het kasteel. Het huidige park heeft een grote van 56 hectare.

Naast het kasteel staan er in het park en de tuinen ook nog een châtelet. Oorspronkelijk is dit gebouw gemaakt voor de technische installaties van het kasteel. Via een tunnel onder de gracht lopen er leidingen van het châtelet naar het kasteel. Ook bevond zich hier de dienstwoning van onder andere de rentmeester en extra logeerkamers voor de gasten. Het châtelet is ook gebruikt als familiehuis omdat het wat kleiner en praktischer is. De familie verblijft hier minimaal 1 keer per jaar enkele weken.

Ook staat er een kapel in het park. Deze is tegelijkertijd met de herbouw van het kasteel gerestaureerd. Langs de wanden van de kapel bevinden zich memorietafels waarin het levensverhaal van elke heer van de haar is opgetekend.

De avonturen in het kasteel gaan verder, lees vooral de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Puzzel:

Hoeveel monumentale bomen staan er in het kasteelpark?

 

U kunt uw oplossing valideren met certitude.

Cache:

De cache is geinspireerd op de rozentuin van het kasteelpark. De 3d printer heeft ook hier hard zijn best op gedaan.

Slotcode: 457

Additional Hints (No hints available.)