Skip to content

Television (SOS 21) Event Cache

This cache has been archived.

Reyals68: Dags för eventet att gå i graven, men minnena kommer bestå. Stort tack alla ni dryga 100 pers (SOS-REKORD) som delade dagen med oss. Hälsningar Team SOS.

More
Hidden : Saturday, 02 October 2021
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

02 October 2021, 09:00 - 13:00

 

 

Välkommen till det sjunde SOS-eventet, som i år kretsar kring temat TELEVISION.

2 oktober 2021, kl. 09:00 – 13:00 straxt norr om Sandasjön i Nackareservatet.

 

I vår hyperteknologiska och multimediala samtid känns kanske den klassiska definitionen av television något förlegad. ”Television (tidigare kallad bildradio) är ett system inom telekommunikation för att på avstånd skicka ljud och tvådimensionella rörliga bilder till en mottagare.”

 Icke desto mindre har vi nog alla ett mer eller mindre kärt förhållande till detta system i dag. Vi har därför valt att i år ta ett helhetsgrepp kring begreppet television.

Häng med på en rundvisning i allt från TV-guider, pejling, testbild, avbrott och källkritik till kanske just ditt favoritprogram.

 

Agenda

Vi kör ett beprövat koncept med två olika delar. Man får väldigt gärna vara med på båda, men det går givetvis precis lika bra att bara komma på den första eller den andra delen. Eventarrangörerna kommer att finnas tillgängliga på eventplatsen under hela tiden.

 

Event del 1 – Samling vid ”dumburken”

09:00   Träff vid de angivna koordinaterna. Vi pratar om Geocaching, byter travel bugs med varandra eller bara laddar med popcorn och läsk innan det hela drar igång. Det kommer att finnas möjlighet att ladda sin GPS/telefon med de nya cacherna, och de som deltagit på eventet kanske får ett litet försprång innan cacherna släpps på nätet.

10:00   Första delen är slut och det kommer att släppas ett flertal nya cacher med TV-tema.

 

Event del 2 – Halvtid med mat & umgänge

12:00   Vi samlas igen vid ovan angivna koordinater för tilltugg och mellansnack. Vi ska försöka se till att det finns möjligheter till grillning, så ta med det ni vill äta och dricka. Ketchup, senap och liknande finns vid eventplatsen.

13:00   Eventet är slut och det kommer att släppas ytterligare några cacher i eventets tema.        

Transport

Till hållplats Tenntorp kommer du antingen med SL-buss 401 som går från Slussen eller Älta, alternativt med buss 821 som går från Nacka eller Tyresö/Älta. Från Tenntorp tar det ca 10 minuter att gå ut till eventplatsen. Bilparkering finns också vid Tenntorp (se waypoint).

Årets eventvärdar är:

BandLEngstrom, Granatherna, Hörnfeldt, Magu01, mbis, mtekla, MyrraB, Reyals68, smnollxmx

Additional Hints (No hints available.)