Skip to content

<

Nestkastjes event Heusden 2021

A cache by Spoekie Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 25 September 2021
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

25 September 2021, 09:30 - 13:30

In de gemeente Heusden is in 2020 gestart met natuurlijke bestrijding van de processierups. Bij het nestkastjes event 2020  zijn ca. 100 nestkastjes opgehangen langs de Heidijk in Vlijmen. Daarnaast zijn er vleermuiskasten opgehangen en is het natuurgebied aantrekkelijker gemaakt voor insekten.Dit alles in samenwerking met de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden.

Dit event was een groot succes: iedereen heeft met veel plezier gewerkt en heeft aangegeven graag weer mee te willen doen. Daarnaast willen we natuurlijk verder met onze plannen. We gaan daarom dit jaar 100 nieuwe kastjes ophangen, dit keer in het gebied Molensteeg in Drunen tot de Zeedijk in Elshout. Alle bestaande nestkasten moeten schoongemaakt worden en er moet gekeken worden of het nest bewoond is geweest. Bij veel nestkasten is de opening door spechten uitgehakt. Om deze te repareren en om nieuwe beschadigingen te voorkomen gaan we alle bestaande nestkasten voorzien van een metalen beschermplaat. Verder moeten takken die voor de nestopening hangen worden gesnoeid.

Het programma ziet er als volgt uit:

9:30   Ontvangst met koffie en gebak + inladen nestkasten

10:00   Instructie

10:15   Vertrekken naar natuurgebied + start werkzaamheden

13:30   Na afloop gaan we gezamelijk iets drinken op een andere locatie, dit wordt later nog bekend gemaakt. Het eerste drankje is op rekening van de organisatie, alle verdere consumpties zijn voor eigen rekening.

Je moet zelf voor een lunchpakket zorgen en voor drinken tijdens het werk.
Let op: Koffie en gebak is er alleen voor mensen die voor 10:00 aanwezig zijn. Zorg dus dat je op tijd bent!


Er is plaats voor in totaal 30 personen: (vol=vol). 

Aantal mensen Werkzaamheden Gereedschap
16 Nieuwe nestkasten ophangen Ladder met 13 treden, accuboor, combinatietang
12 Nestkasten schoonmaken + beschermplaat aanbrengen Ladder met 13 treden, kleine kruiskop schroevendraaier, plamuurmes, doekje, snoeischaar, handschoenen
2 Nestkastjes van auto naar ophangplek brengen Fiets met hondenkar

 

Heb je zelf geen ladder?
Probeer dan in eerste instantie om er een te lenen: een uitschuifladder zit bijna standaard in de uitrusting van een fanatieke geocacher... Spoekie heeft zelf een telescoopladder en twee niet-uitschuifbare ladders te leen. Voor de laatste moet je wel een auto met dakdragers hebben.

Parkeer s.v.p. op de aangegeven parkeercoordinaten om overlast in de wijk te voorkomen. Mensen die nieuwe nestkasten plaatsen kunnen met de auto de nestkasten inladen op de event locatie, hier is zeer beperkte parkeergelegenheid.


Dit event wordt mogelijk gemaakt door de volgende organisaties:

Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden
Gemeente Heusden: Subsidie
 


Geef s.v.p. aan in een "will attend" log met hoeveel personen jullie aanwezig zullen zijn, bij voorkeur per tweetal. Geef daarbij ook op welk gereedschap je mee brengt, dan kunnen wij daar rekening mee houden bij het indelen van de werkzaamheden. De minimale leeftijd voor ladderwerk is 18 jaar.

Bij deelname aan dit event kun je naast onze grote dank een CITO seizoen 1 souvenir verdienen: CITO 2021 seizoen 2.
Het spreekt voor zich dat iedereen zich aan de COVID maatregelen houdt. Bij klachten niet komen. Indien niet gevaccineerd s.v.p. een zelftest uitvoeren. Alle activiteiten zijn in de buitenlucht.

Additional Hints (No hints available.)