Skip to content

1. Lauhanvuori, Lapväärtin-Isojoen vesivisio Traditional Geocache

Hidden : 08/24/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lapväärtin-Isojoen vesivisio tutustuttaa alueen vesiluontoon 13 kätkön avulla. Vesivision tarkoituksena on koota yhteen alueen asukkaat sekä eri alojen toimijat ja laatia yhdessä vesistölle yhteisiä tavoitteita ja toimenpiteitä. Vesivisio sovittaa yhteen muun muassa tulvariskien hallinnan, vesivarojen käytön, vesienhoidon, luonnon monimuotoisuuden turvaamisen sekä kalatalouden Lapväärtin-Isojoella. 

Lauhanvuori on Länsi-Suomen korkein vuori, jonka huippu yltää jopa 230 metrin korkeuteen. Lauhanvuoren ympärillä sijaitsee Lauhanvuoren kansallispuisto, jossa esiintyy niin karuja kuivia mäntykankaita, kuin allikkoisia soita, lähteitä ja lähdepuroja. Lauhanvuori sijaitsee Suomenselän vedenjakajan alueella, ja alueella sataa ympäröivää aluetta enemmän. Alueella muodostuukin suuret määrät pohjavettä. Täältä myös Lapväärtin-Isojoki saa alkunsa pienistä lähdepuroista pikkuhiljaa yhdistyen suuremmaksi virraksi. Lauhanvuoren alueen eläimistö poikkeaa tyypillisestä eteläpohjalaisesta maalaisympäristöstä. Täällä voit nähdä liroja kahlaamassa allikoissa ja purotaimenia alueen pienissä puroissa. Vuoren alarinteiden karuilla soilla elää muun muassa metsoja, riekkoja ja kurkia.

Kätkö sijaitsee Lauhanvuoren kansallispuistossa, jonka sivustoille pääsee seuraavasta linkistä: https://www.luontoon.fi/lauhanvuori. Likolammin alueella liikkuminen on kansallispuistossa rajoitettu ajanjaksolla 15.4.-31.7 lintujen pesimäajaksi. Muita jokamiehenoikeuksia ei rajoiteta, ja pyöräily sekä ratsastus ja hiihto ohjataan tietyille reiteille opastuksen ja sopimusten avulla.

Additional Hints (No hints available.)