Skip to content

TRØNDERBATALJONENS T5 EVENT #2 - LIANVATNET Event Cache

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching Event! The date of the Event has passed. We automatically archive Events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived Events, log trackables, and share their experiences.

More
Hidden : Sunday, 10 September 2023
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

10 September 2023, 13:00 - 13:30

TRØNDERBATALJONENS T5 EVENT #2 - LIANVATNET

VELKOMMEN TIL T5 EVENT

Det er en glede å ønske dere velkommen til Lianvatnet i Trondheim Kommune.

Vi satser på fint vær og håper mange vil ta turen sammen med oss.
Her er det bare å finne frem det du måtte ha av fremkomstmiddel på vannet. Det kan være robåt, kano, sup, oppblåsbar ting eller ubåt. Bare fantasien setter en stopper her. Hvis du er en god svømmer, kan du også gjøre det, men da på eget ansvar.
Har du ikke båt eller noe annet, kan du høre med noen om de kanskje har plass til deg.
Etter CITO Eventet, møtes vi utpå vannet. Loggboka vil ligge i en av båtene og bare de som signerer loggboka, får godkjent funn.

Vi håper mange tar turen hit, slik at dette blir en uforglemmelig dag.

Dette Eventet varer fra kl 13.00 - 13.30.


Det vil også være et T5 CITO på Karskøya, GCACC6T, fra 12:00-13:00


LIANVATNET

Lianvatnet er lokalisert på Lian i Bymarka, ikke langt fra Trondheim sentrum. Her finner du store grønne gressletter hvor det er fint både å leke og sole seg. Badebrygge, grill og bålplass. Har du fiskestang, har Lianvatnet fisk, men husk at man da må ordne med fiskekort for dagen. Etter rotenonbehandlingen tok det litt tid før Lianvatnet ble friskmeldt. 1.mai 2020 ble det igjen lov å fiske i vannet, da med ørret som eneste fiskeart. Vannet er åpent for fiske fra 1.mai til 1.november
Ønsker man å overnatte ute i naturen, er Lianvatnet er flott sted å sette opp teltet for natten. For den som ønsker en kort gåtur, så kan man også gå rundt vannet på ca. 40 minutter.
I motsetning til mange andre dammer i Bymarka er Lianvatnet et naturlig vann, oppdemt et parmeter.
Med A.S. Graakallbanen som pådriver ble Lian-området bygd ut til et helårs og populært utfartsområde. Lian gård var allerede oppkjøpt og restauranten stod ferdig i 1933 med den karakteristiske rotunden i funkisstil. Her ble det lagt til rette for skisport. Restauranten fungerte om vinteren som skihytte for skiløpere, og det ble anlagt en flombelyst hoppbakke med fartsbru over Lianveien, på kulen like ovenfor restauranten. Brua stod til 1960-tallet.
Ved Lianvatnet, rett nedenfor stasjonen, ble det bygd en svømmestadion med garderobebygg, flytebrygger og strandrestaurant som var i bruk til 1950-tallet. Om vinteren ble isen brøytet for skøyteaktiviteter, trav- og motorløp.


VEIBESKRIVELSE

Med bil kan man parkere ved Lian parkeringsplass.
Skal man benytte kollektivtransport så vil trikken være det beste alternativet, da den går hele veien opp med Lianvatnet som endestopp. Gråkallbanen er verdens nordligste trikkelinje, og er en av Trondheims turistattraksjoner. Trikken går flere ganger i timen fra St. Olavs gate i sentrum, Trikk 9.


VELKOMMEN


Additional Hints (No hints available.)