Skip to content

Trivs med mat, dryck och druvan Sémillon Event Cache

This cache has been archived.

Geocaching HQ Admin: Thank you for hosting this geocaching Event! The date of the Event has passed. We automatically archive Events after 30 days (60 days for Mega- and Giga-Events). Attendees can still log archived Events, log trackables, and share their experiences.

More
A cache by X_1 Message this owner
Hidden : Friday, 19 April 2024
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

19 April 2024, 18:30 - 19:30

Dags för ett nytt event på "vår" pub. Man kan äta mat, dricka alkoholfritt öl och naturligtvis finns det med alkohol. Fritt val!

Planen är att träffas och umgås under trevliga förhållanden och höra vad alla tänker göra under året. Finns det redan resor planerade för semestern? Några spännande mål uppsatta? Kanske hittat en challenge man jobbar på? Vilket som så blir det trevligt att träffas. 

Vi träffas direkt in till höger.
Anmäl er gärna senast onsdag 17/4. Bokar plats för 10 pers så får det justeras om det behövs.
 

Välkomna!

_______________________________________________________

 

Sémillon är en grön druva av arten Vitis vinifera. Druvan är vanlig i vita bordeauxviner och dominerar i söta sauternesviner. Den förekommer även i de torra vita bordeauxvinerna, men där är det numera vanligare att Sauvignon Blanc är den dominerande druvsorten, och det förekommer knappt att Sémillon är ensam druvsort i de vinerna. Druvan odlas också i bland annat Australien, där den förr ibland kallades "Hunter Valley Riesling".

Viner gjorda på sémillon är i regel söta, men smaken varierar beroende på var druvan är odlad. Viner från Bordeaux och Hunter Valley har tydliga smaker av lime, salt och kamomill. Viner från södra Australien och Kalifornien ger smaker som papaya, äpple och lemon curd.

Additional Hints (No hints available.)