Skip to content

<

Noorderleeg

A cache by Peetee Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/01/2003
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze cache brengt je in het buitendijkse waddengebied in het noordelijk deel van de provincie Fryslân, ook wel genoemd: Noard-Fryslân Bûtendyks, in beheer bij natuurorganisatie "It Fryske Gea" (=het Friese landschap).
Meer info hier!

Lengte wandeling: 3,5 km.

"Gewoon een lekkere wandeling door een prachtig gebied", zo kan ik deze virtuele cache eigenlijk het beste omschrijven.

Lijkt het je leuk om het Friese deel van het waddengebied eens met een bezoekje te vereren, ga dan deze cache eens bezoeken.

Het is een heel ander gebied dan je bij de meeste andere caches gewend bent: zeer weids en zonder bomen, maar toch is er voor de echte liefhebber van alles te beleven. Zo vind je er zomerpolders met drink-dobben, kwelders en kwelderwerken; daarnaast is het waddengebied natuurlijk een zeer belangrijk broed-, foerageer- en pleistergebied voor vele honderdduizenden vogels.

Je auto kun je parkeren op de coördinaten N 53 19.508 E005 43.346, te bereiken via het dorpje Nieuwebildtzijl, via 't Buttendykswechie(=Bildts). (Alternatief voor kortere route: vanaf de P bij het Kweldercentrum, Noorderleeg 5a, 9074 TG Hallum).

De wandeling naar de cache zelf start je vervolgens bij het infopaneel aan het begin van een door it Fryske Gea uitgezette wandelroute, te vinden bij de coördinaten N 53 19.506 E005 43.394, aan de andere kant van de dijk. De route, gemarkeerd door zwarte paaltjes met gele band, is 3-4 km lang en geeft je een goed beeld van het totale gebied.

In de periode 15 maart - 15 juli mag je je niet buiten de route begeven. Dan is namelijk het broedseizoen.

Buiten die periode geldt die beperking niet en kun je er heerlijk ronddwalen. Houd wel rekening met de aanwezigheid van vee, en zorg ervoor dat je de fauna op geen enkele wijze verstoort!


Noorderleeg en de paarden van Marrum


Het paarse icoon geeft de cacheplek aan. De rode pijl wijst naar de Ozingadobbe, waar de "Paarden van Marrum" stonden ten tijde van de overstroming van het gebied in 2006. Het blauwe icoon wijst de plek aan waar je de cache "de Timpel" kunt vinden.


Laat je verrassen! Veel plezier ... Ennuh, vergeet je verrekijker niet!

Tot slot: ik zou het aardig vinden als je een foto van jezelf (of je gps) op de toren (met uitzicht over het gebied) bij de log zou plaatsen!

English summary:
It would be nice if you would take a picture of your gps or yourself, from the watch-tower, against the surroundings.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.