Skip to content

SuperSeyss Virtual Cache

Hidden : 03/02/2004
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:  virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Virtuele cache in park Clingendael

Het gebied
Na de capitulatie van Nederland in 1940 droeg Hitler het gezag op aan een Rijkscommissaris. Het werd de Oostenrijker Arthur Seyss-Inquart. Hij was verantwoordelijk voor de deportatie van de Joden en de uitvoering van de arbeidsinzet voor de Duitse industrie. Aan het einde van de oorlog gaf hij toestemming voor de voedseldroppings. In 1946 werd hij tijdens het proces van Neurenberg wegens oorlogsmisdaden ter dood veroordeeld.
Seyss-Inquart verbleef in Huize Clingendael, het 17e eeuwse landhuis waar nu Instituut Clingendael is gevestigd. In park Clingendael staat nog een behoorlijk aantal bunkers, onderdeel van de Atlantikwall. Het hele bos was 'sperrgebiet' en niet toegankelijk voor burgers. Daarom is dit bos het enige dat tijdens de hongerwinter van 1944/45 niet werd gekapt. Delen van de Atlantikwall zijn nog steeds te zien: het brede water door Clingendael is de vroegere tankgracht; de bunker op de foto wordt nu gebruikt als winterverblijf voor vleermuizen.
In 1940 Hitler sent Arthur Seyss-Inquart to became the State-Commissioner for the occupied Netherlands. He was jointly responsible for the deportation of the Jews to the death camps. At the Nuremburg Processes he was convicted of war crimes and sentenced to death.


De cache
De naam en het idee voor deze cache werden bedacht door fvworkum in februari 2004, maar wegens diens vertrek naar het buitenland werd de cache in oktober gearchiveerd. Omdat de locatie vlakbij het clubhuis van de scoutinggroep ligt waar ik heel wat jaren met plezier leider ben geweest, heb ik de cache in maart 2005 geadopteerd en opgefrist. Hoewel ik de overeenkomst tussen Superman en Seyss-Inquart ook niet snap, heb ik de naam van de cache ongewijzigd gelaten. (Biertje)De opdracht

 • Neem de plaats in van Superman en maak een foto van jezelf. Geen foto's van honden of poppetjes!
  Take Superman's place and take a picture of yourself. No pictures of dogs or puppets!
 • Plaats deze foto bij je log. Geen foto = geen cache. Wacht dus totdat je foto ontwikkeld is.
  Upload this picture. No picture = no cache.
 • Op de foto moet minstens één persoon van het geocache-team zichtbaar zijn.
  The picture has to show one person of the geocache team.
 • Elk team mag slechts één keer loggen.
  One log per cacher.
Een log die niet voldoet aan bovenstaande regels zal worden verwijderd.
A log that does not meet these rules, will be deleted.


Veel plezier!

Happy hunting!

Additional Hints (No hints available.)