Skip to content

<

"NijverdalCam"

A cache by "Team Kleijn" Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/20/2005
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


"NijverdalCam"

 

Opgezet in samenwerking met Peter Rosenkamp, Pastor Weldam en het RK kerkbestuur van Nijverdal

Uit het plaatselijk nieuws dd: 13-05-2005 / 11:23

NIJVERDAL - Een beetje gniffelen moet hij wel, Peter Rosenkamp van de firma Doornenbal. Sinds gisteren is zijn webcam in het centrum van Nijverdal operationeel, en daarmee heeft hij de gemeente met haar webcam toch met een paar dagen verslagen. "Het is weliswaar iets anders dan wat de gemeente doet, maar toch.....", aldus Rosenkamp. De webcam van Rosenkamp hangt aan de RK Kerk aan de Grotestraat en kan vanuit diverse standpunten delen van het centrum laten zien. Voordeel is dat de bezoeker van de site www.nijverdalcam.nl de camera zelf kan bedienen. Maar liefst acht standpunten zijn aanwezig en men bepaalt zelf wat men zien wil. "Dat kan ook wel weer lastig zijn als je met meerdere bezoekers op de site aanwezig bent, maar wie het eerst komt, die het eerst maalt", vertelt Rosenkamp.


N
ijverdal, liggende in de gemeente Hellendoorn, heeft haar attractiewaarde verder doen stijgen. Wat opvalt is dat ondernemers in het Nijverdalse elkaar helpen en sponsoren om bepaalde zaken voor de Nijverdalse bevolking voor elkaar te krijgen. Een voorbeeld hiervan is te zien op de foto rechts. Deze zuil kun je vinden in de buurt van het bovenstaande coordinaat
 

Techniek
De camera is een bijzondere. Via de www.nijverdalcam.nl pagina is de camera te besturen. Dit 'bestuurbaar' zijn is niet echt bijzonder. Dergelijke camera's met ingebouwde webserver zijn gewoon verkrijgbaar. Het bijzondere zit hem in de koppeling met het internet. In deze kerk is geen ADSL of Cable Internet verbinding beschikbaar. Om toch de camerabeelden op het Internet zichtbaar te maken is er een Wifi Accesspoint geconfigureerd in de kerktoren met daarbij een sterke richt-antenne. Deze staat in verbinding met een accesspoint aan de buitenzijde van Nijverdal op zo'n 2 kilomter afstand.

De verbinding staat onder beheer van een lokaal bekende onderneming welke een expert is op het gebied van data- en telecommunicatie, de datastroom wordt vervolgens via een beveiligde router / firewallconstructie het internet op geleid. Omdat het onderhoud van de wijzerverlichting van de kerktoren bij deze zelfde onderneming ligt kan men bij de jaarlijkse onderhoudsbeurten het nuttige met aangename combineren.

De 'Nijverdalse bevolking' is erg content met dit stukje techniek en de medewerking van de Kerk. Let op! De winkel waar je moet staan is niet meer de VVV winkel zoals hiernaast getoond. Ga op de locatie van het boven gegeven coördinaat staan. Steek je GPS met je rechterhand zo ver mogelijk in de lucht zodat deze zo goed mogelijk zichtbaar is. Laat een kennis van achter zijn PC de foto met de Webcam maken, (of gebruik een script hiervoor). Als je een goede foto bij je log plaatst zal je log niet verwijderd worden.
 

Opdracht

Let op! De winkel waar je moet staan is niet meer de VVV winkel zoals hiernaast getoond. Ga op de locatie van het boven gegeven coördinaat staan.

Steek je GPS met je rechterhand zo ver mogelijk in de lucht zodat deze zo goed mogelijk zichtbaar is. Laat een vriend of kennis van achter zijn PC de foto met de Webcam maken, (of gebruik een script hiervoor). Als je een goede foto bij je log plaatst zal je log niet verwijderd worden.

Bediening van de camera
1. Ga naar Nijverdalcam.
2. In het besturingspaneeltje op deze pagina zie je een stip in het midden van de pijltjes.
3. Klik op het stipje tussen de pijltjes. (De webcam draait nu naar de goede positie).
4. Klik op (In een nieuw venster wordt de afbeelding getoond). 5. Rechtsklik op het nieuwe venster en sla de foto op de eigen schijf op.


 
Op locatie om :

 : Dagen

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.