Skip to Content

<

Teivon ravirata

A cache by Jezman & CO adopted by eastwoods Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/18/2005
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee Teivon raviradan tuntumassa.
Cache is located near to Teivo´s trotting track.

Teivon ravirata on Ylöjärvellä sijaitseva Tampereen ravirata. Rata valmistui vuonna 1976 ja katsomorakennukset vuotta myöhemmin. Teivo on totopelien myynnillä ja ravikilpailuiden määrällä mitattuna Suomen toiseksi suurin ravirata Vermon jälkeen.

Teivossa järjestetään ravit muutamaa viikkoa lukuunottamatta joka tiistai ympäri vuoden. Vuosittain Teivossa järjestetään lämminveristen ja suomenhevosten Kriterium. Kuninkuusravit Teivossa on järjestetty vuosina 1978, 1995 ja 2011. Teivo on myös toiminut viidesti kilpailupaikkana Euroopan raviliiton UET:n järjestämälle UET Grand Prixille. Alueella on järjestetty myös muun muassa maatalousnäyttelyitä.

Teivon ravirata sijaitsee Teivaalanharjun kupeessa alunperin Teivaalan kartanolle kuuluneella alueella. Vuosina 1976—1980 ravikeskus tunnettiin joko Tampereen tai Lamminpään raviradan nimellä. Näitä nimiä ei pidetty kuitenkaan sopivina radan viralliseksi nimeksi ja kesällä 1980 Pohjois-Hämeen Hippos järjesti nimikilpailun uuden ravikeskuksen nimestä. Kilpailu saavutti suuren suosion, mutta Pohjois-Hämeen Hippos ei löytänyt lukuisten ehdotusten joukosta mieleistään.

Varsinaisen kilpailuajan jälkeen revisioneuvos Simo Kaskimies ehdotti raviradan sijaintipaikasta Teivaalasta johdettua ”Teivoa”, johon myös Pohjois-Hämeen Hippoksen johtokunta mieltyi. Se oli sopivan lyhyt ja iskevä nimi, ja sen uskottiin istuvan hyvin myös vieraisiin kieliin. Kansainväliseen toimintaan panostaneelle Pohjois-Hämeen Hippokselle tämä oli erityisen tärkeä asia. Nimi Teivo otettiin käyttöön vuonna 1979.
Teivon varikkoalueella on useita hevostalleja, hevosklinikka, valjasmyymälä sekä myös ravien ulkopuolella avoinna oleva ravintola Teivonlinna, jossa on totopelipiste.

Rataennätykset:

Lämminveriset: 11,3a Bret Boko - Ari Moilanen, 16.8.2014.
Suomenhevoset: 21,0a, Hullumies - Seppo Sarkola, 10.8.2013.

Lähde: Wikipedia, "Teivossa tavataan"-Facebook-sivut

Lisää alueesta löytyy www.teivonravit.fi
More information www.teivonravit.fi

Camon uusimisesta kesällä 2015 täytyy kiittää taitavaa kollegaa, pvpp:n V:aa. Iso käsi!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,318 Logged Visits

Found it 1,249     Didn't find it 20     Write note 27     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 7     Owner Maintenance 7     Update Coordinates 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 25 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.