Skip to content

Haagan koulu Traditional Geocache

This cache has been archived.

seikku: Eiköhän tämän aika ole jo mennyt

More
Hidden : 09/25/2005
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Filmipurkki Etelä-Haagassa. Sinun ei tarvitse mennä koulun alueelle löytääksesi kätkön.

A film canister in Etelä-Haaga. You don't need to step on the school area to find this cache.


Jussi ja Toivo Paatela suunnittelivat tämän koulurakennuksen 1926 ja rakennus valmistui 1928 Steniuksentie 14:ään. Haagan ensimmäinen suomalainen kansakoulu toimi vuodesta 1908 nykyisessä Huopalahden kirkkorakennuksessa ennen koulurakennuksen valmistumista.

Tällä hetkellä rakennuksessa toimii Helsingin Pelastusopisto. Haagan peruskoulu vietti viimeisen vuotensa täällä lukukaudella 2005-2006. Rakennus on suojeltu. Oma lapseni kävi tässä rakennuksessa koulua sen viimeisenä lukukautena ollessaan peruskoulun kolmannella luokalla.

Haagassa on ollut alusta lähtien sekä suomen- että ruotsinkieliset kansakoulut. Edelleen alueella voi käydä koulunsa kummallakin kotimaisella kielellä eskarista lukion loppuun. Koulurakennuksia on useita. Lisäksi Haagassa on ammattikoulu ja Haaga Instituutin koulu. Aiemmin Isonnevantiellä oli myös ns. kakkosnorssi eli Helsingin toinen normaalikoulu, mutta nyttemmin sen vanha rakennus kuuluu Haagan peruskouluun. Arvostettu Helsingin Suomalainen Yhteiskoulukin toimii Etelä-Haagassa.

Etelä-Haaga on alue, jonka asukkaat pitävät asuinalueestaan niin paljon, että maksavat asumisestaan oman hintansa ahtaana asumisena ja isoina asuntolainoina. Hyvät koulut ovat yksi asukkaiden arvostuksen kohteista.


This building at Steniuksenti 14 was build 1928. It was desingned by Jussi and Toivo Paatela. 1908-1928 Haagas finnish common school operated in a nearby building which is nowdays known as Huopalahti church.

Helsinki closed this elementary school in summer 2006. My child was on of the last kids there on her third grade on the last school season2005-2006. Now it's used as Emergency Services College. The building is preserved.

There are several schools in Etelä-Haaga area. From the start children have been able to study in two languages, finnish and swedish. There is also a very highly respected Helsingin Suomalainen Yhteiskoulu at the area.

Etelä-Haaga is quite expensive area to live in. Inhabitants like their neighborhood and good schools is one criterion to live in here.

Additional Hints (No hints available.)