Skip to Content

<

Biker 6 - Hynniläntie, Kuortane (Geocoin Motel)

A cache by hikerbiker... Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/26/2006
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä mysteeri-kätkö on mahdollista ratkaista ainakin kahdella eri tavalla. Molemmilla ratkaisutavoilla pitäisi päätyä samoihin kätkökoordinaatteihin. Annetut koordinaatit osoittavat missä Hynniläntie sijaitsee. Kätkö ei kuitenkaan löydy sieltä.
If you need english description please do not hesitate to contact me.


Hynniläntie on Pohojalaaseksi kestopäällystetieksi varsin vaihteleva. Kilometrien varrelta löytyy mutkaa mutkan perään ja korkeusvaihteluakin jonkin verran ja vielä hienoissa maisemissa. Tästä tienpätkästä onkin tullut mulle erityinen MC-pätkä. Tämän pätkän kun ajaa alusta loppuun koko ajan yli 100 km/h niin saa sompailla tosissaan...Biker 6 - Hynniläntie, Kuortane Average version

Ensimmäisessä vaihtoehdossa tehtäväsi on ensin selvittää neljä eri koordinaattipistettä Hynniläntien varrelta. Ne löytyvät seuraavasti:
Hynniläntien eteläisessä (1.) ja pohjoisessa (2.) päässä on liikennemerkki, joka opastaa kantateiden kulkijoita Hynniläntielle. Hynniläntieltä lähtee tie Kaatialan louhokselle. Tällekin tielle löytyy opastava liikennemerkki (3.). Neljäs koordinaattipiste on kuvan opaste (4.).

Kyseinen opaste näkyy hyvin Hynniläntielle ajoit tietä kumpaan suuntaan tahansa. Näiden opasteiden koordinaatit sinun on selvitettävä. Mikäli haluat määrittää koordinaatit mahdollisimman tarkasti, kaikkien liikennemerkkien koordinaatit on mitattu vastaavasta kohtaa kuin kuvaesimerkistä selviää.

Laske seuraavaksi näiden neljän koordinaattien keskiarvot (n ja e); pohjoiset (n) ja itäiset (e) koordinaatit erikseen. Kätkökoordinaatit saat kun lasket vastaavasti erikseen:

N [n - (4. - 1. - 0°0.115)]
E [e + (3. - 2. - 0°0.573)]

Varo mysteeriä ratkoessa muita tien käyttäjiä! Logikirjasta löytyy lisävihje Biker X:än liittyen.Biker 6 - Hynniläntie, Kuortane Measure version

Hynniläntie alkaa kuuskutoselta läheltä Kuortaneen eteläisintä kohtaa ja päättyy lähelle Mäyryn kylää. Hynniläntien toisen pään läheisyydestä näköetäisyyden päästä alkaa reitti, joka on erinomainen mm. matkaenduron tietyn ominaisuuden testaamiseen vaikka reitillä onkin aivan muu suunniteltu toiminnallisuus. Tämä reitti alkaa ja päättyy selkeästi johonkin. Hynniläntieltä katsoen reitin kauimmaisessa päässä on jokin, joka ainakin joskus on tiennyt että nyt olet tässä. Tämä jokin on ensimmäinen referenssipiste (A). Toisen referenssipisteen (B) selvittämiseksi katsele ympärillesi A:n läheltä. Näet B:n täältä.

Mikä on oikea B, sen voit päätellä seuraavien vihjeiden avulla:
  • Vihje 1. Liikennemerkki, joka ei ole liikennemerkki
  • Vihje 2. Muoto on Zeir Anpin
Valitse kumpi tahansa.


Kätkö sijaitsee suoralla joka kulkee A:n ja B:n kautta. Etäisyys A <=> B on X metriä.
Etäisyys A:lta kätkölle on 2 * X metriä.

Huomaa, että eo. kaavan mukaisia koordinaattipisteitä on useampi. Päättele näistä se oikea tai käy etsien kaikki koordinaatit läpi. Helpotettakoon sen verran että kätkö löytyy samalta puolen tietä, kuin annetuista koordinaateista näkyy lähin iso kuusi (matkatessa Alavudelta Hynniläntien kautta Seinäjoelle).

Varo mysteeriä ratkoessa muita tien käyttäjiä! Logikirjasta löytyy lisävihje Biker X:än liittyen.Geocoin Motel

Geokolikoiden määrä on viime aikoina lisääntynyt Suomessa vähän vastaavasti kuin motoristien lukumäärä. Lisäksi geokolikoilla on vastaavanlainen taipumus reissata ympäri maailmaa kuin matkamotoristeillakin on. Illan päätteeksi yösijan löytäminen reisussa saattaa joskus ahdistaa jos haluaa lakanoiden väliin kellahtaa. Niinpä geokolikot tarvitsivat ehdottomasti motoristihenkisen motellin palvelut käyttöönsä.

Huomaa että tämä EI ole TB-vankila. Eli halutessasi voit ottaa niin monta kolikkoa mukaasi kuin haluat. Vaihtoehtoisesti voit ottaa koodit ylös ja ottaa ja palauttaa geokolikot netissä takaisin purkkiin. Tässä motellissa on neljä huonepaikkaa, hätätilassa siskonpeti kyllä järjestyy. Sen verran rasistinen tämä Pohojammaan motelli on että TB-matkaajat eivät ole motelliin tervetulleita. Ainoastaan geokolikot respa laskee sisään. Motoristit kun tarvitsevat kipeästi bensarahoja, ei niinkään kanssamatkaajia takapenkille...

LTR!Additional Hints (No hints available.) 

Find...

153 Logged Visits

Found it 139     Didn't find it 1     Write note 9     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.