Skip to Content

<

Østerholm Slotsruin

A cache by Team Voller Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/19/2006
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


NS - Østerholm Slotsruin

Denne cache er lagt i forbindelse med eventen "Sol over Als".

Billede af ruinenVoldstedet er bygget på en sandbanke af Thomas Sture i 1554 efter han har revet Helvedgård Voldsted ned. Østerholm var en vandborg, der blev bygget ude i vandet i en lille sø. Herregården blev senere købt af Frederik den andens yngre bror, Hertug Hans den yngre, der ombyggede ejendommen til et fransk inspireret lystslot med tårne og spir. Hertug Hans den yngre var i øvrigt en effektiv herre, som købte jord overalt på Als. Men han var dog ret upopulær blandt folk på egnen på grund af hans hårdhed. Da han dør i 1622 blev hans ejendomme delt mellem hans arvinger. Hertug Hans den Yngre er i øvrigt stamfar til dén Glücksborgske slægt, som i dag sidder på den danske trone. I 1724 overtog den danske konge Østerholm efter en konkurs. Men da var det så forfaldent, at det blev revet ned til grundstenene allerede i 1733. Søen tørrede siden ind, og grundplanet blev dækket af jord. Men i 1954 blev grundstenene fundet igen. Det var Nationalmuseet, der stod for arbejdet, og i dag ligger grundplanet i baghaven til en privat ejendom. Det er ejendommens flinke ejere, der holder de smukke arealer. Husk derfor at følge skiltningen, i stedet for at følge pilen på GPS'ren gennem familiens urtehave.

English:
Duke Hans, the ancestor of the Danish crown, once lived on this castle. The ruins is on private property, so please remember to follow the signs.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

574 Logged Visits

Found it 561     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 30 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.