Skip to Content

<

Hoorikki MX

A cache by JupeN & Yoko123 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/26/2006
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Vuonna 1974 Heikki Mikkola voitti ensimmäisenä suomalaisena motocrossin maailmanmestaruuden (500cc). Myöhemmin hän voitti myös vuosina 76 (250cc), 77 (500cc) ja 78 (500cc). Maailmanmestaruuteen Mikkolan lisäksi on yltänyt suomalaisista vain Pekka Vehkonen vuonna 1985 (125cc).

Tämä kätkö johdattaa sinut Hoorikin motocrossradalle, jossa mm. Pekka Vehkonen on harjoitellut. Paikka on saanut nimensä Hoorikki-nimisestä tilasta, jonka olemassaolosta muistuttaa enää vaikeasti havaittavat kivijalan rauniot. Hiekkakuopat ovat jo vuosikymmeniä toimineet motocrossin harrastajien harjoittelupaikkana lähimetsineen. Lähivuosien aikana myös offroad-autoilijat ovat löytäneet paikasta hyvän harjoittelupaikkansa, haastavine kallioineen. Tämä alakulttuurin radaksi luokiteltava hiekkamontusto on vuosikymmenien aikana herättänyt ristiriitaisia tunteita sen käyttäjien ja muiden alueella liikkuvien kesken. Kukaan ei siis varsinaisesti tunnu tietävän, onko radalla ajaminen luvallista vaiko ei.

Kätkö sijaitsee ratavarikon välittömässä läheisyydessä ja on saavutettavissa myös Petikon urheilureitin kautta. Varsinaiselle motocrossradalle ei kätköä etsiessä tarvitse mennä.

Cache is located nearby pit stop of Hoorikki motocross area. It´s not necessary to go actual motocross track, when searching the cache.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

490 Logged Visits

Found it 474     Didn't find it 2     Write note 8     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.