Nieuws van Geocaching HQ

Reactie van het hoofdkwartier (HQ) op COVID-19

Nu de situatie met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) zich in een snel tempo overal ter wereld ontwikkelt, zijn er binnen de geocaching-community veel vragen over de invloed ervan op het spel. Geocaching HQ zal deze pagina bijgewerkt houden met informatie zoals die beschikbaar komt. Houd voor actuele informatie ook onze socialemediakanalen in de gaten: Facebook / Twitter.

We raden geocachers nadrukkelijk aan om zich bij het plannen van activiteiten zoals geocaching aan de meest recente richtlijnen van volksgezondheidsinstanties te houden. Lees de Geocaching Blog voor tips over hoe je in deze uitdagende tijden met geocaching verbonden kunt blijven, in het bijzonder wanneer je momenteel niet naar buiten kunt. Je gezondheid en je veiligheid staan voorop!

Mega- en Giga-events

We zijn druk in overleg met organisatoren van Mega- and Giga-events, om hun events in samenwerking met ons HQ te verzetten.

Mega-/giga-events moeten zich houden aan de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen en aan alle lokaal geldende wetten. Organisatoren van mega-/giga-events zijn er verantwoordelijk voor dat het aantal aanwezigen in overeenstemming is met eventuele lokale beperkingen voor bijeenkomsten. Lees dit artikel in de Kennisbank voor de procedures die gevolgd moeten worden, als lokale wetgeving en de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen vereisen dat organisatoren van events persoonlijke informatie van eventbezoekers verzamelen.

De lokale wetgeving en de richtlijnen van de lokale gezondheidsinstanties moeten toestaan dat er een bijeenkomst wordt gehouden waarbij het aantal Will Attends (‘zal bijwonen’) danwel 500* personen (de grootste van de twee) tegelijk op één locatie kan overschrijden. Ten minste dertig (30) dagen, maar niet meer dan vijfenveertig (45) dagen, voor het event, dienen organisatoren schriftelijk te bevestigen dat aan deze eis is voldaan. Indien u op enig moment binnen de 30 dagen voor het evenement reden heeft om aan te nemen dat de daadwerkelijke aanwezigheid op enig moment tijdens het evenement het voor de locatie toegestane maximum zal overschrijden (ook als de autoriteiten het maximum hebben verlaagd), verzoeken wij de organisatoren respectvol om het evenement uit te stellen of te annuleren.

Reguliere events en CITO’s

In sommige regio’s kunnen vrijwillige community-reviewers het publiceren van events opschorten en/of al gepubliceerde events uitschakelen, intrekken of archiveren, handelend op advies van gezondheidsinstanties.

We adviseren organisatoren om bij hun regionale gezondheidsinstanties advies in te winnen met betrekking tot richtlijnen voor samenkomsten. Over het algemeen laat Geocaching HQ de beslissing om een event te blijven houden over aan de event-organisatoren, en de beslissing om al dan niet deel te nemen aan de deelnemers.

Events moeten voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, evenals aan alle lokale wetten. Organisatoren van events zijn ervoor verantwoordelijk dat het aantal aanwezigen in overeenstemming is met de lokale beperkingen op bijeenkomsten. Lees dit artikel in de Kennisbank voor de procedures die gevolgd moeten worden, als lokale wetten en gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen vereisen dat organisatoren van events persoonlijke informatie van eventbezoekers moeten verzamelen.

Het kan teleurstellend zijn om de connecties die tijdens events zijn gemaakt te moeten missen, maar vergeet niet dat geocaching een spel is dat aan locatie is gebonden; de richtlijnen van Geocaching staan locatieloze events of virtueel loggen van events niet toe. HQ stelt het op prijs dat de community zo sterk is dat spelers virtueel contact willen blijven houden; we moedigen aan om dat op andere platforms te doen.

Geocaching 20th Anniversary Celebration

Nieuwe datum: 21 augustus 2021

Vanwege onzekerheden met betrekking tot het coronavirus 2019 (COVID-19), stelt het hoofdkantoor van Geocaching de Geocaching 20th Anniversary Celebration uit tot 2021. We kijken ernaar uit om geocachers te verwelkomen om volgend jaar met ons in Seattle te vieren!

Zoek Signal the Frog® – Locatieloos in 2020

Nieuwe deadline: 31 december 2021

Omdat veel Mega- en Giga-events in 2020 zijn uitgesteld, hebben we de beschikbaarheid van deze speciale cache verlengd tot 31 december 2021. De cache-pagina zal worden gearchiveerd en vergrendeld tot 1 januari 2022.

Community Celebration Events

Nieuwe deadline: 31 december 2021

We willen organisatoren flexibel laten zijn in het plannen van hun Community Celebration Events, omdat dit een uniek soort event is. We hebben op die event-pagina’s aankondigingen gepost met de procedure voor het verzetten van de datums ervoor. Event-organisatoren mogen deze events tot 31 december 2021 organiseren.

Plaatsen en onderhouden van geocaches

In sommige regio’s kunnen vrijwillige community-reviewers het publiceren van nieuwe geocaches opschorten, in overeenstemming met adviezen van gezondheidsinstellingen. Meer informatie is te vinden in de Wiki Regionaal geocachingsbeleid.

Bovendien zullen reviewers extra tijd geven voor het aanpakken van onderhoudsproblemen met bestaande caches. HQ heeft automatische e-mails aan eigenaren van caches met een lage Health Score tijdelijk opgeschort.

Adventure Lab

Wijzigingen in het uitgifteproces van de Adventure Lab®-credits

We hebben de deadline voor het maken van een Adventure Labs laten vervallen. Verschillende wijzigingen in het uitgifteproces van credits worden besproken in dit forumbericht. Als je al Adventure Lab-credits hebt, hoef je geen contact op te nemen om een verlenging aan te vragen.

Virtual Reward 2.0

Nieuwe deadline: 4 juni 2021

De deadline voor alle niet-gepubliceerde Virtual Reward 2.0- caches ter indiening voor publicatie is verlengd tot 4 juni 2021.