Skip to content

Dutch 2010 Geocoin ! Dutch Gemeente Racer ! Tc !

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to ! Dutch Gemeente Racer ! Tc ! Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
technetium Send Message to Owner Message this owner
Released:
Saturday, October 1, 2011
Origin:
Noord-Brabant, Netherlands
Recently Spotted:
Unknown Location

This is not collectible.

Use TB436W2 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Gemeenterace 2012

About This Item

Coin in Can 2

Doel

Het doel van de Gemeenterace 2012 is dat de racecoins zoveel mogelijk caches in zoveel mogelijk verschillende gemeenten in Nederland bezoeken en daarbij zoveel mogelijk punten verzamelen. De race duurt het hele jaar, en de coin die de meeste punten heeft verzameld op 31 december 2012 is de winnaar, krijgt de hoofdprijs en geniet eeuwige roem. De coins die op plaats 2 t/m 10 eindigen krijgen ook een prijs.

Verplaatsers kunnen ook prijzen winnen!

In 2012 wordt elke maand onder de geocachers die die maand een racecoin in een cache in Nederland hebben gestopt een leuke prijs verloot. Als een cacher meerdere keren een coin in dezelfde maand dropt, maakt die cacher evenzoveel keer kans in de loterij van die specifieke maand.

Logwedstrijd

In navolging van de race van 2010 is er dit jaar ook een maandelijkse logwedstrijd! Elke maand wordt door de wedstrijdleiding een shortlist van zo’n 10 genomineerde logs opgesteld (afhankelijk van het aanbod) waaruit een (anonieme) jury 3 logs kiest die vervolgens aan de forumlezers van globalcaching.eu worden voorgelegd. De schrijver van de winnende log ontvangt een prijs. Het is dus zaak om als verplaatsende cacher een mooie log te schrijven: een literaire, een rare, een dichterlijke, een lollige, een diepzinnige log. Alles mag. Iedereen mag logs nomineren en ook eigen logs mogen worden genomineerd. Foto's zijn onderdeel van de log en wegen dus mee in de beoordeling van de log!

Punten

Gemeenterace 2012 Een bezoek aan een cache in een gemeente levert 1 punt op. Gemeenten die ook provinciehoofdstad zijn leveren 2 punten op en een bonusgemeente levert zelfs 3 punten op. Zie de spelregelpagina voor details over welke gemeenten zijn aangemerkt als bonusgemeente. Als de coin op de foto gaat met een gemeentehuis en/of het gemeentwapen van de gemeente waar de coin is of werd gedropt, dan krijgt de coin 1 extra punt. Ook als de coin op de foto gaat met een plaatsnaambord van die gemeente (of een plaatsnaambord van een dorp of stad binnen die gemeente waarbij ook de gemeentenaam zichtbaar is) krijgt de coin 1 extra punt. Verplaatsers worden dus aangemoedigd deze bonuspunten aan te leveren via dergelijke foto’s. NB: Verplaatsers doen automatisch mee in de maandelijkse verplaatsprijsloterij en kunnen met een leuke log meedoen in de logwedstrijd.

Let op:

Op 1 januari 2012 zijn er 415 gemeenten in Nederland. De vier gemeenten Wieringen, Wieringermeer, Anna Paulowna en Niedorp in de kop van Noord-Holland gaan op die datum op in de nieuwe gemeente Hollands Kroon. De grenzen van Hollands Kroon kunnen echter voor 2012 niet worden doorgevoerd op de racesite; derhalve zullen de vier genoemde (oude) gemeenten nog steeds apart punten opleveren in 2012. Dus: als een coin Wieringen bezoekt, krijgt de coin 1 punt. Bezoekt de coin daarna nog Wieringermeer, Anna Paulowna en/of Niedorp, dan gelden die punten niet meer! Ook is een foto van het gemeentehuis of -wapen ) alleen geldig als die het gemeentehuis of -wapen van Hollands Kroon betreffen, en niet van een van de oude 4 gemeenten. Een bezoek aan een cache in een gemeente in Nederland levert normaal gesproken 1 punt op. Een bezoek aan een provinciehoofdstad levert echter 2 punten op. Een bezoek aan een bonusgemeente levert maar liefst 3 punten op. Deze extra punten worden automatisch in de stand verwerkt. De volgende gemeenten zijn aangemerkt als bonusgemeente:
Almere, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg
Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Kollumerland en Nieuwkruisland (de twee gemeenten met de langste naam, 28 letters)
Ede, Epe, Oss en Urk (de vier gemeenten met de kortste naam)
Eemsmond (meest noordelijk gelegen gemeente)
Gulpen-Wittem (meest zuidelijk gelegen gemeente)
Oldambt (meest oostelijk gelegen gemeente)
Sluis (meest westelijk gelegen gemeente)
Schiermonnikoog (gemeente met het kleinste inwoneraantal en de laagste bevolkingsdichtheid)
Súdwest-Fryslân (gemeente met het grootste oppervlak: 816 km2)
Schoonhoven (gemeente met het kleinste oppervlak: 7 km2)

Het is niet zinvol dat een cacher de coin meesjouwt van de ene naar de andere cache (onder de zogenaamde ‘took to’ of 'visited' functie). Tussenliggende geocaches en kilometers worden dan niet meegeteld; alleen de cache waaruit deze is opgepikt en waar deze uiteindelijk fysiek wordt gedropt telt mee in de stand.

Een gemeente telt maar 1x mee. Als een coin dezelfde gemeente nogmaals aandoet worden er geen punten bijgeteld.

Alleen caches met een fysieke container tellen mee als bezochte cache. Dat zijn Traditionals, Multicaches, Mystery caches (a.k.a. Unknown- of Puzzelcaches), Letterbox- (hybrids) en Wherigo caches. Virtual-, Webcam-, en Earthcaches zijn dus uitgesloten, evenals CITO events, (mega)events en flashmobs. Ook events waar wel een container aanwezig is, worden niet meegeteld. Omdat hitchhikers wel een vast coördinaat hebben, maar zich niet op een vast punt bevinden (en er dus een gemeente zou worden geteld waar de coin helemaal niet is geweest), tellen hitchhikers ook niet mee!

Bijvoorbeeld

Als een coin een cache bezoekt in Almere, op de foto gaat bij het gemeentehuis en bij een plaatsnaambord dan krijgt die coin voor dat bezoek: 3+1+1 = 5 punten. Een foto van het gemeentewapen levert dan niets extra op. Als een coin op de foto gaat met het gemeentewapen van Bloemendaal en bij het plaatsnaambord van Bennebroek (binnen dezelfde gemeente) wordt gefotografeerd en vervolgens in een cache in Vogelenzang (ook binnen de gemeente Bloemendaal) wordt gelegd, dan levert dat 2+1+1 = 4 punten op. Als de drop in een cache in de gemeente Bloemendaal pas veel later plaatsvindt, bijvoorbeeld als deze eerst langs Oegstgeest gaat, dan worden de extra punten pas bijgeteld als de cache in Bloemendaal wordt bezocht.

Gallery Images related to ! Dutch Gemeente Racer ! Tc !

View All 28 Gallery Images

Tracking History (431.6mi) View Map

Write note 5/25/2012 technetium posted a note for it   Visit Log

The owner has set this Trackable as missing.

Een dag nadat hij gedropt was al niet meer aangetroffen in 't Hert. Jammer. Ik hoop dat de munt ergens anders nog terugkeert, maar ik ben bang dat voor mij de race over is.

Dropped Off 5/15/2012 D&M's placed it in 't Hert Gelderland, Netherlands - 23.68 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 5/6/2012 D&M's retrieved it from Oversteek (Crossing) Gelderland, Netherlands   Visit Log

Na de Oversteek weer op weg

Dropped Off 5/2/2012 M.L. Kingteam placed it in Oversteek (Crossing) Gelderland, Netherlands - 32.26 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 4/29/2012 M.L. Kingteam retrieved it from L Talent: Leerschool Overijssel, Netherlands   Visit Log

Dit is onze eerste gemeenteracer die we in handen hebben, we zullen hem snel laten verder racen.

Dropped Off 4/25/2012 Team PeEr placed it in L Talent: Leerschool Overijssel, Netherlands - 6.21 miles  Visit Log

Op elk potje past een dekseltje, maar in elk potje past geen coin.
Ik had al diverse nano's gevonden, maar nu had ik een large nano te pakken. Die zijn ongeveer zo groot als een micro en daar kan deze coin mooi in. Ik denk dat deze snel weer op pad gaat want het is een nieuwe cache en ik was de tweede logger.

Succes in de race!

  • SNC00063
  • Tc Racer in Hengelo
Retrieve It from a Cache 4/22/2012 Team PeEr retrieved it from De weg naar het Hoge Boekel Netherlands   Visit Log

Niet klagen maar vragen is een bekend spreekwoord, toch? Het leidt in ieder geval wel verbazingwekkend snel tot resultaten 😁.
Nadat ik meermaals naar caches was gefietst om gemeenteracers te scoren en vaker bot ving dan een mooie coin, uitte ik mn ongenoegen op globalcaching.

Daar zitten genoeg fanatiekelingen die vervolgens de moeite nemen om oost-nederland - meer specifiek Enschede - van racers te voorzien. Door middel van een enorme bevoorradingesoperatie door een Brabants team werd Enschede zodoende zondag overspoeld. En niet alleen door gemeenteracers, maar ook door Kenianen, Ethiopiërs, Grieken, Duitsers en Nederlanders. Die hebben niets met gemeenteracers, maar kwamen zelf racen. De marathon!

Nadat Irisisleuk op de rendez-vous was aangekomen, werd Team PeEr ingeseind. De racers hadden luttele seconden om af te koelen en waren nog warm toen ze in mijn uitrusting gestopt werden.
Team PeEr kan zich inmiddels wel groot-gemeenteracer-bezitter (leuk scrabble-woord) noemen, want door deze actie bezit ik 7 (lees: ZEVEN!) racers.
Een goede reden dus om deze week op pad te gaan, en wel buiten de gemeente!

Een goede reis, we zullen je snel droppen en alles van de nodige foto's voorzien.

  • Tc met wapen Enschede
Dropped Off 4/22/2012 irisisleuk placed it in De weg naar het Hoge Boekel Netherlands - 48.42 miles  Visit Log

Een tijdje geleden klaagde Team PeEr in de globalchat dat er zo weinig racecoins in de buurt van Enschede waren. Nu zijn we al een keer zo gek geweest om racers naar Zeeland te brengen toen daar geklaagd werd, dus nu vonden we het tijd om maar naar Enschede te gaan en team PeEr een goed te verrassen.
Een makkelijke cache, vlakbij waar hij zou moeten wonen uitgezocht, want we hadden nog veel meer op het programma staan. Maar deze eenvoudige voortuincache werd me toch een 5 sterren difficulty terrain uiteindelijk! In Enschede bleek er namelijk vandaag de marathon te worden gehouden (vorige week nog een racer de marathon van Rotterdam laten doen, dus wel toevallig)...
Werkelijk iedere route die we probeerden te nemen om bij de cache te komen werd geblokt door hekken en verkeersregelaars! Nu hebben we even overwogen om te kijken of we dat kleine autootje van ons konden verkleden als marathon loper zodat we een normale route konden volgen, maar dat werd toch net iets te moeilijk zo onvoorbereid en ver van huis.
Maar de aanhouder wint, na een marathon te hebben gereden (helaas hadden we geen andere caches in Enschede in onze gps zitten anders hadden er vast een stuk of 100 kunnen doen daar) door de stad bereikten we eindelijk de finish en kon deze coin gedropt worden. Erg lang heeft hij niet van de mooie grote cache kunnen genieten, want team PeEr kwam vrolijk te voet naar ons toe, veel handiger dan met de auto 😉....

Veel succes in de race verder!

  • technetium's racer in Enschede!
Retrieve It from a Cache 4/21/2012 irisisleuk retrieved it from De Burgemeesters van Arnhem Gelderland, Netherlands   Visit Log

We kennen een deelnemer aan de race, die zelfs als er een racecoin in een van zijn eigen caches zit, hij niet de moeite neemt om deze even verder op weg te helpen. Natuurlijk is dat niet erg, ware het niet dat diezelfde coin eigenaar wel klaagt als zijn racecoin niet snel verplaatst wordt, terwijl hij juist een kleine coin had genomen zodat die in iedere micro gedropt kan worden....

Stel nou dat je de coin van deze bewuste racecoin eigenaar in handen krijgt, wat zou je dan doen?
(en dan laten we alle andere domme acties van bewuste coin eigenaar even buiten beschouwing)

Veel succes in de race verder!

  • De coin verlaat Arnhem alweer en wij ook!
Dropped Off 4/21/2012 Antiloper placed it in De Burgemeesters van Arnhem Gelderland, Netherlands - 48.04 miles  Visit Log
  • Coin aan de voet van Grietje bij het gemeentehuis
  • Grietje bij het gemeentehuis
data on this page is cached for 3 mins