Skip to content

ACE Geocacher Geocaching my way to Santiago

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Geocaching my way to Santiago Print Info Sheet
Owner:
Arsari_NL Send Message to Owner Message this owner
Released:
Friday, November 4, 2011
Origin:
Flevoland, Netherlands
Recently Spotted:
Unknown Location

This is not collectible.

Use TB46PD7 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Ik ben een Trackable op pelgrimstocht. Ik wil graag naar Santiago de Compostela (Spanje) toe. Ik heb zelf geen zin om zo'n stuk te gaan lopen, dus laat ik me lekker door mijn vinders die kant op brengen.

I'm a Trackable on a pilgrimage. I want to go to Santiago de Compostela (Spain). I'm not in the mood for such a long walk, so I want to be brought overthere by the people who discover me.

Je suis un Trackable à un pèlerinage. Je veux aller à Santiago de Compostela (Espagne). Pour marcher une telle distance n'est pas quelque chose que j'aime, je préfère les gens de me prendre là-bas.

About This Item

Zelfportret

Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De pelgrimsroute naar Santiago de Compostella (Jakobsweg) (in het Castiliaans = Spaans en het Galicisch: Camino de Santiago) is de pelgrimsroute naar het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostella in Spanje. De belangrijkste route (hoofdroute) door Spanje was de Camino Francés, die de voortzetting was van meerdere trajecten komend uit Frankrijk. De Camino Francés was de middeleeuwse verkeersas die in Noord-Spanje loopt van de Pyreneeën naar het graf van Jakobus. Deze route loopt langs de steden Pamplona, Estella, Logrono, Burgos, León, Astorga en Ponferrada. Er zijn ook enige andere secundaire routes van de Pyreneeën naar Santiago.

De Camino Francés in zijn huidige loop is in de eerste helft van de 11e eeuw ontstaan; er wordt echter aangenomen dat de route al veel ouder is. Al voor Christus was Finisterre het eindpunt van een heidense tocht. Het klif, 90 kilometer westelijk van Santiago, is door de Romeinen Finisterrae gedoopt, wat 'einde van de wereld' betekent. De traditie van de bedevaart naar St.Jacob in Compostella gaat terug naar de tijd van Karel de Grote, nadat volgens de de legende in 814 zijn graf in Compostella gevonden was.

Santiago de Compostella kon in de elfde eeuw niet alleen zo'n belangrijke bedevaartsplaats worden vanwege de wonderbaarlijke verhalen over de apostel Jakobus, maar ook omdat de Abdij van Cluny in de elfde eeuw de godsvredebeweging ging stimuleren die erop gericht was in West-Europa een grotere veiligheid te bewerkstelligen. Deze eerste kerkelijke vredesbeweging stimuleerde niet alleen giften aan kerken en kloosters, maar ook de bedevaarten naar Santiago en daarmee de opkomst van de Romaanse kunst langs de pelgrimswegen. Tot in Spanje is daardoor de invloed van de architectuur van Cluny merkbaar. De betekenis van Cluny en de pelgrimages naar Santiago voor de reconquista tegen het islamitische Marokkaanse rijk in Zuid-Spanje is overigens beperkt. Verhalen over de heilige Jakobus en de strijd tegen de Moren dateren op zijn vroegst uit het einde van de elfde eeuw, als de grote trek al op gang gekomen is. De enkele afbeeldingen van Matamoros (de Morendoder), zoals te zien zijn in de kathedraal van Burgos dateren zelfs pas uit de 16e en 17e eeuw.

De pelgrimshandleiding in het vijfde boek van de Codex Calixtinus uit de 12e eeuw noemt voor Frankrijk vier verschillende pelgrimsroutes. Deze beginnen respectievelijk in Tours, Vézelay,  Le Puy en Saint-Gilles-du-Gard, bij Arles. De eerste drie komen samen in Saint-Jean-Pied-de-Port in de Franse Pyreneeën, de route vanuit Arles komt via de Somportypas Spanje binnen, loopt via Jaca en komt bij Puenta la Reina bij de andere routes vanuit Frankrijk.

Sinds 1993 is het Spaanse deel van de pelgrimsroute in de werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen. De Franse routes maken sinds 1998 deel uit van deze lijst.

Way of St James
Pèlerinage de Saint-Jacques-de-Compostelle
Camino de Santiago

Gallery Images related to Geocaching my way to Santiago

View All 3 Gallery Images

Tracking History (2201.6mi) View Map

Write note 7/30/2015 Festina :) posted a note for it   Visit Log

Not seen in the Cache 😟

Dropped Off 1/31/2015 Ethernetly placed it in Mier fahre in dia Schwiiz Thurgau, Switzerland - 291.98 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 12/13/2014 Ethernetly retrieved it from Winti Fit #1 Zürich, Switzerland   Visit Log

It was too cold out there, so I took it with me

Discovered It 12/12/2014 gecko-gecko discovered it   Visit Log

An einem super schönen Tag habe ich Dich entdeckt - gute Reise 😉

Dropped Off 12/7/2014 Cocochanel2 placed it in Winti Fit #1 Zürich, Switzerland - 1.03 miles  Visit Log
Visited 12/7/2014 Cocochanel2 took it to EKZ-1973 Zürich, Switzerland - 140.66 miles  Visit Log
Visited 11/29/2014 Cocochanel2 took it to Drollhos Autobahncache 5.3 Bayern, Germany - 170.55 miles  Visit Log
Visited 11/28/2014 Cocochanel2 took it to St. Laurentius Sachsen-Anhalt, Germany - .54 miles  Visit Log
Visited 11/28/2014 Cocochanel2 took it to Graseweg die Pestmauer von Halle Sachsen-Anhalt, Germany - 13.17 miles  Visit Log
Visited 11/28/2014 Cocochanel2 took it to Runstedter-Cache-Tour #16 Sachsen-Anhalt, Germany - 10.55 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins