Skip to content

Travel Bug Dog Tag Betty Lou off Hillensberg

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Betty Lou off Hillensberg Print Info Sheet
There are 2 users watching this listing.
Owner:
RoMeJa Send Message to Owner Message this owner
Released:
Sunday, June 5, 2011
Origin:
Limburg, Netherlands
Recently Spotted:
Unknown Location

This is not collectible.

Use TB48NE2 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Laat mij de wereld zien.
Show me the world.
 

About This Item

Betty Lou off Hilensberg

Betty Lou off Hillensberg is mijn Australian Shepherd.

De Australian Shepherd

In eerste instantie is men geneigd de herkomst van het ras, in overeenstemming met het voorvoegsel, te situeren in dat werelddeel. De ontwikkelingsgeschiedenis ligt echter hoofdzakelijk in Amerika zodat van een Amerikaans ras gesproken moet worden. Daar werd in 1957 de Australian Shepherd Club of America(ASCA) opgericht, die voorzag in een rasstandaard. De erkenning van het ras en de vaststelling van de rasstandaard werd door de American Kennel Club(AKC) gerealiseerd in 1991. In 1996 werd het ras ook erkend door de FCI en werd hier te lande een rasvereniging opgericht. Zoals vaker het geval is, staat de precieze herkomst en gang van zaken niet met zekerheid vast, maar de oorsprong van het ras wordt verondersteld in het Spaanse Baskenland te liggen. Ze werden daar, met in hun bloed de verre voorvaderen van andere Baskische en Spaanse herdershonden, gebruikt voor het drijven en hoeden van vee. Tegen het einde van de 19e eeuw emigreerden Baskische herders naar Australië om daar werk te vinden. Begin 1900 werden Australische schapen geïmporteerd in Amerika en kwamen de ´little blue dogs´ met hun Baskische herders mee, zodat zij vanaf toen geassocieerd werden met Australië.

Wij hebben van doen met een herders- en veedrijvend ras dat ook als zodanig door de FCI is ingedeeld en lange tijd ´true to type´ is gefokt ten behoeve van hun veelzijdige inzet op de Amerikaanse farms en ranches. De populariteit van het ras nam na de Tweede Wereldoorlog echter toe door het succes van het ´western horseback riding´ en de laatste decennia krijgt het exterieur door de vele shows meer aandacht.

De Australian Shepherd is een actieve, intelligente hond, van nature vriendelijk en gelijkmatig van aard en zelden uit op ruzie. Bij een eerste ontmoeting kunnen zij enigszins gereserveerd zijn. Overmatige angst of agressie zijn echter fouten die streng aangerekend moeten worden. Er zijn sterke drijf- en hoedinstincten aanwezig. Een Aussie is daarom steeds oplettend en levendig, beweeglijk en lenig, stevig en gespierd en in staat om direct van richting en snelheid te kunnen veranderen. Hij heeft het uithoudingsvermogen om de gehele dag te kunnen werken. Kwaliteit in bouw en type mag niet opgeofferd worden ten gunste van schofthoogte. De expressie is steeds schrander, waakzaam en geestdriftig. Hij heeft een onovertroffen aanhankelijkheid voor baas en gezin. Veelzijdigheid is en blijft zijn handelsmerk en is verantwoordelijk voor zijn toenemende populariteit in allerlei takken van hondensport, naast het hoeden en drijven van diverse veesoorten. Een volledige taakbeheersing en concentratie kunnen pas bereikt worden wanneer de hond volwassen is zodat men niet te vroeg en te snel resultaten moet willen boeken. Het haar is van gemiddelde structuur, recht tot golvend en weerbestendig. De ondervacht varieert in dikte, afhankelijk van het klimaat. Niet typische vachten zijn ernstige fouten. De erkende kleuren zijn: zwart, blue-merle, rood en red-merle, alle met of zonder witte aftekeningen en/of tan. Wit op het hoofd is toegestaan, maar mag niet overheersen; ook mogen er géén witte lichaamsvlekken voorkomen tussen schoft en staart, méér dan 10 cm. boven een lijn die loopt van de elleboog naar de achterhand. Dat laatste betekent een diskwalificatie. Het oog is amandelvormig. Blue-merles enzwarten hebben zwart pigment op de oogleden, op de neus en lippen, red-merles en roden hebben leverkleurig (bruin) pigment op de oogleden, neus en lippen. Oren zijn hoog aangezet, prik- en hangoren zijn ernstige fouten. De standaard geeft een gecoupeerde of natuurlijke, korte staart aan.

Nadat er van tijd tot tijd importen waren van veelbelovende honden uit Amerika, Canada en ook Engeland, wordt er in de tweede helft van de negentiger jaren- na oprichting en voorlopige erkenning van de rasvereniging in Nederland- regelmatig maar in bescheiden omvang gefokt. Aussies worden vooral gewaardeerd om de trouwe samenwerking met hun baas in uiteenlopende vormen van hondensport en bij redding- en lawinewerkzaamheden.   

Gallery Images related to Betty Lou off Hillensberg

View All 13 Gallery Images

Tracking History (13478.8mi) View Map

Discovered It 5/28/2017 Mika 57 discovered it   Visit Log

Vu et laissé dans le final de la superbe multi "les batteries de 150"

Seen and kept in its last location.

Dropped Off 1/18/2017 Bulsara54 placed it in 2 Batteries de 150 mm Grand-Est, France - 2.97 miles  Visit Log
Visited 1/15/2017 Bulsara54 took it to Héraldique 1 - Plesnois Grand-Est, France - .15 miles  Visit Log
Visited 1/15/2017 Bulsara54 took it to NLV #3 - TOUR DES COTEAUX 1 Grand-Est, France - .34 miles  Visit Log
Visited 1/15/2017 Bulsara54 took it to NLV #4 - TOUR DES COTEAUX 2 Grand-Est, France - .15 miles  Visit Log
Visited 1/15/2017 Bulsara54 took it to Avant/Après Grand-Est, France - .31 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 1/15/2017 Bulsara54 retrieved it from Pelouse calcaire de Saulny Grand-Est, France   Visit Log

Voyage voyage 😉

Dropped Off 12/3/2016 cheznanou placed it in Pelouse calcaire de Saulny Grand-Est, France - 3.79 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 11/27/2016 cheznanou retrieved it from MA #3 : Le Moulin Goglo Grand-Est, France   Visit Log

T'as une bonne tête toi!

Discovered It 10/29/2016 necrolink discovered it   Visit Log

Découvert en équipe il y a bien longtemps :-)
Merci !
Au ski a paques !

data on this page is cached for 3 mins