Skip to content

The Marble Church - Copenhagen Geocoin mazanti's The Marble Church Coin. Til Sverige, Sundbyberg :-)

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to mazanti's The Marble Church Coin. Til Sverige, Sundbyberg :-) Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
mazanti_ Send Message to Owner Message this owner
Released:
Tuesday, May 8, 2012
Origin:
Denmark
Recently Spotted:
Unknown Location

This is not collectible.

Use TB4HGAK to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Skal til min kusine Jane Mazanti Nyberg i Sverige, Sundbyberg nordvest for Stockholm, Vegagatan 3.
Jeg grabber den, når den er afleveret.
Mange tak
:-)
Jesper Mazanti
Danmark
 

About This Item

Coin.

Denne mønt er fremstillet af de 3 københavnske teams Schuleit, Picht og Elmbaek, i samarbejde med den fremragende amerikanske møntkunstner Crake. Denne mønt er nr. 2 i serien med berømte bygninger i København. Forsiden viser en af de mest kendte bygninger i København, Marmorkirken, færdigbygget i 1894. De nøjagtige koordinater på centrum af kuplen står også på mønten.
Bagsiden er en konstrueret københavnsk skyline, som viser et udvalg af de mest berømte københavnske bygninger, nemlig fra venstre mod højre: Marmorkirken, Københavns Rådhus, Rundetårn, Børsens dragespir, Vor Frelser Kirkes tårn med den enestående udvendige trappe, og Vor Frue Kirke. Der er således lagt op til at serien af mønter med denne fælles bagside, og de omtalte bygninger på forsiden, fortsættes. Tiden vil vise hvor mange af disse potentielle mønter der realiseres.
Marmorkirken – også kaldet Frederikskirken – blev indviet i 1894. Men kirkens grundsten var allerede blevet lagt i 1749, da Frederik V anlagde Frederiksstaden. En gigantisk centralkirke skulle rejse sig over den nye bydels palæer og borgerhuse som en kongekirke i tæt forbindelse med Amalienborg slotskompleks. På det tidspunkt planlagde bydelens arkitekt Niels Eigtved at bygge en rokokokirke i norsk marmor. Derfor kaldes den i dag for Marmorkirken, selvom det kun er den underste del som er marmor. Da han døde i 1754 overgik projektet først til Lauritz de Thurah og derefter i 1756 til franskmanden Nicolas Henri Jardin. Han ændrede planerne til en klassicistisk kirke i marmor, der blev så dyr, at J.F. Struensee i 1770 stoppede byggeriet.
I hen ved 100 år lå den op til 19 meter høje bygning hen som en halvfærdig ruin og i mellemtiden - i 1849 - afløste folkestyret det enevældige kongedømme i Danmark. Med hvad den enevældige kongemagt ikke havde formået, gennemførte finans- og industrimanden C. F. Tietgen. Han købte ruinen af Finansministeriet i 1874 med forpligtelse til at fuldføre kirken, og i 1894 kunne den indvies.
Arkitekten var Ferdinand Meldahl, der kombinerede de bestående mure med en kuppelbygning i romersk barokstil stærkt inspireret af Peterskirken særligt kuplerne ligner hinanden meget. Af økonomiske grunde måtte man opgive at fuldføre bygningen i norsk marmor, hvorefter ølands- og faksekalksten anvendtes i stedet. Også indvendigt måtte man gå økonomisk frem med brug af stuk og malede dekorationer. Alligevel lykkedes det at skabe en imponerende helstøbt bygning, hvis største aktiv er den mægtige kuppel på 30 meter i indre diameter. Kuplen, som dækkedes med kobber, blev rejst over en søjlesmykket tambur, et arrangement helt efter forbilleder i Roms barok. For at skaffe midler til den kostbare tagdækning indsamlede man kobbertøj og pengegaver, mens korset øverst på kuplen skænkedes Tietgen af hans medarbejdere. Det afsløredes 1883 på Grundtvigs hundredårsdag 8. september.
Fra Tietgens side var kirken ikke blot tænkt som et folkeminde til kongehuset, men også som et monument for N.F.S. Grundtvig og grundtvigianismen. En statue af Grundtvig blev derfor rejst med den fornemmeste placering ved hovedindgangen med selveste den danske kirkes grundlægger, Ansgar, som står ved den anden side af hovedindgangen. Derudover er hele kirken omgivet af statuer af Personer fra Bibelen og den danske og internationale kirkehistorie.
Interessante er de kolossale og forvitrede marmorkapitæler, som kommer til syne i græsset bag bygningens indhegning. De er et levn fra 1700-tallets byggeplads og viser, hvilket storslået bygningsværk, man havde tænkt.
Det er planlagt at metroselskabet skal bygge en station ved Marmorkirken.
Coinen er lavet i guld-, sølv- og kobberfinish, diameter: 45 mm og vægt: 42 g.
Mønten leveres i det sædvanlige såkaldte "bifold flip" vinyletui med den sædvanlige indlægsseddel fra Crake Productions.
Den er købt hos Geocoin.dk.
DeD
Den er købt hos Geocoin.dk.
 

Gallery Images related to mazanti's The Marble Church Coin. Til Sverige, Sundbyberg :-)

View 1 Gallery Image

Tracking History (3224.5mi) View Map

Write note 5/3/2020 mazanti_ posted a note for it   Visit Log

This is an automated message.
j_e_s_p_e_r has moved TB4HGAK to its last known location.

Write note 10/5/2017 mazanti_ posted a note for it   Visit Log

This is an automated message.
mazanti has moved TB4HGAK to its last known location.

Dropped Off 4/23/2014 mazanti_ placed it in 24 til minde Hjertestien i Vrøgum Plantage Denmark - 211.65 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 4/23/2014 mazanti_ retrieved it from Spökparken Stockholm, Sweden   Visit Log

lægges i min missing cache :-(

Write note 4/23/2014 nordemos posted a note for it   Visit Log

Still missing :-(

Write note 4/3/2014 mazanti_ posted a note for it   Visit Log

:-(
Jeg hopas den dukker op igen .....

Write note 4/3/2014 ufojording_weerik posted a note for it   Visit Log

Biked by the cache Spökparken as I stumbled upon this coin with a mission a few minutes from home. However, there was no coin in the cache :( Hopefully it will reach it's goal!

Discovered It 3/27/2014 muzikarta discovered it   Visit Log

"Discovered" i Spökparken (GC1CQTE).

Dropped Off 3/27/2014 Lgrahn placed it in Spökparken Stockholm, Sweden - 14.47 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 3/21/2014 Lgrahn retrieved it from tC#1 Hallsta Fornborg Stockholm, Sweden   Visit Log

Hittade denna Coin i Hallsta Fornborg, där den legat sedan september.
Nu ska den få komma närmre Sundbyberg 😃😃

This entry was edited by Lgrahn on Tuesday, 08 April 2014 at 05:55:19 UTC.

data on this page is cached for 3 mins