Skip to content

Caching On The Mars Geocoin

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Caching On The Mars Geocoin Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
Zaplteam Send Message to Owner Message this owner
Released:
Friday, December 2, 2011
Origin:
Moravskoslezský kraj, Czechia
Recently Spotted:
In Geovajecina

This is not collectible.

Use TB4Q0AA to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Mars – rudá planeta

Mars je čtvrtá planeta sluneční soustavy, druhá nejmenší planeta soustavy po Merkuru. Jedná se o planetu terestrického typu, tj. má pevný horninový povrch pokrytý impaktními krátery, vysokými sopkami, hlubokými kaňony a dalšími útvary. Má dva měsíce nepravidelného tvaru pojmenované Phobos a Deimos.

Všechny starověké civilizace, Egypťané, Babylóňané a Řekové, znaly tuto „putující hvězdu“ a měly pro ni svá pojmenování. Kvůli jejímu načervenalému nádechu, způsobenému červenou barvou zoxidované půdy na jejím povrchu, považovaly staré národy Mars většinou za symbol ohně, krve a zániku.

Mars – božský…

Mars je pojmenován po římském bohu války a krveprolití. Setkáváme se s ním v římské mytologii. Staří Egypťané tuto planetu nazývali „Ḥr Dšr“ – „Horus Červený“. Hebrejci ji naproti tomu říkali Ma'adim (מאדים‎‎) – „ta, která se zardívá“; zde je také původ jména jednoho z největších kaňonů Marsu – Ma'adim Vallis. Staří Turkové jej nazývali Sakit. Číňané, Japonci, Korejci a Vietnamci planetu označovali 火星, neboli ohnivou hvězdu, jménem založeným na starém čínském mytickém cyklu o Pěti elementech.

Symbolem Marsu je malé kolečko s šipkou směrující nahoru a ven. Je to stylizované znázornění štítu a kopí, používaných římským bohem Marsem, který byl nejen bohem války, ale také patronem vojáků. Astrologická povaha Marsu vychází z mytologie a je spojována se sebejistotou a sebeprosazováním se, agresí, sexualitou, energií, silou, ambicemi a výbušností.

Mars byl starořímský bůh slunce a letního (vegetativního) období, a tudíž i úrody a plodnosti. Jakožto ochránce před zimou, hladem a dalšími pohromami byl často zobrazován jako válečník s kopím, přilbou a štítem, proto byl později ztotožňován s řeckým bohem války Áreem. Mars byl nejvýznamnější římský bůh. Podle římských mýtů byl pravým otcem Romula a Rema, zakladatelů Říma. Římané se proto považovali za jeho potomky a věřili, že právě jeho přízeň zajišťuje jejich městu vítězství a prosperitu. Významný chrám zasvěcený Martovi stával na římském Foru, kde o přízeň boha prosil každý římský vojevůdce odcházející do války a po úspěšném tažení zde bohu daroval nejcennější kusy z kořisti (díky Wiki!).
 
„Caching on the Mars Geocoin Antique Gold“ v sobě snoubí obě tato výše rozepsaná podobenství. Ve válečných vřavách obyčejně vznikala přátelství na život a na smrt. „Bratr ve zbrani“ byl bojovníkovi bratrem v pravém slova smyslu. V bitvě mu kryl záda, v případě zranění je odvlékl do bezpečí či uchránil jej od případné smrti…byl mu nejbližším člověkem a oporou. Válečná přátelství byla pevná a zavazující…u přeživších přetrvávala až do smrti.

Víra ve vyšší bdící sílu nad jeho životem, šťastným osudem byla pro válečníka velmi důležitá. Dodávala mu sílu, pomáhala mu přežít.

Tento geocoin je současně i kupní smlouvou osvědčující zakoupení symbolického pozemku o rozloze 1m² na planetě Mars (oblast F-4, Quadrant Echo 4). Jako prvopočáteční investice do pozemkových reálií to nezní vůbec špatně!! " src="/images/icons/big_smile.gif" title="" />

About This Item

Mars

„Chci doprovázet svého majitele všude tam, kam povedou jeho kroky. K vidění budu u příležitosti setkání s jinými „bratry – cachery“, ať už při lovu, či na eventech.

Chci navštívit bojiště…slavná i ta zapomenutá. Nechť válečnický duch z bitev minulých ochrání kroky mého nositele a obdaří jej schopností vytrvat…a zvítězit!

Za tímto účelem mohu být zapůjčen člověku čestnému, neboť takový předpoklad navrácení mého…“

 

Dne 02.11.2012 byl tento coin předán do dočasného užívání mému příteli Kalichovi.

Gallery Images related to Caching On The Mars Geocoin

View All 5 Gallery Images

Tracking History (2018.3mi) View Map

Discovered It 4/24/2016 jps7004 discovered it   Visit Log

Díky za předvedení ;-)

Discovered It 2/27/2016 migel001 discovered it   Visit Log

Thx

Discovered It 1/17/2016 Archange-Noir discovered it   Visit Log

Découvert en regardant des objets de geocaching sur le Web.

Discovered It 10/29/2015 kruzici discovered it   Visit Log

Spatřen na googlu. Díky za ukázání tohoto zajímavého coinu!

Discovered It 10/13/2015 filo7 discovered it   Visit Log

Viděno .)

Dropped Off 5/19/2013 Kalich-68 placed it in Geovajecina Moravskoslezský kraj, Czechia - 46.34 miles  Visit Log
Visited 5/18/2013 Kalich-68 took it to Zivym pre vystrahu Žilinský kraj, Slovakia - 1.32 miles  Visit Log
Visited 5/18/2013 Kalich-68 took it to Chleb 1646 m n. m. Žilinský kraj, Slovakia - 4.49 miles  Visit Log
Visited 5/18/2013 Kalich-68 took it to Uhorcik Žilinský kraj, Slovakia - 1.95 miles  Visit Log
Visited 5/17/2013 Kalich-68 took it to Zbojnickym chodnikom I - Janosikov poklad Žilinský kraj, Slovakia - .93 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins