Skip to content

9-11 Commemorative Geocoin

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to 9-11 Commemorative Geocoin Print Info Sheet
Owner:
IsabellaMolly Send Message to Owner Message this owner
Released:
Thursday, March 23, 2017
Origin:
Denmark
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is collectible.

Use TB5NEKF to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Denne coin fik jeg af 1lollik, da jeg blev FTF på hans Letterbox Logbogen - The Logbook GC70HB3 Tusind tak!

About This Item

Denne coin er en mindecoin for terrorangrebet på USA (og i overført betydning hele den vestlige verden) 11. september 2001. 

Jeg har selv i 1995 stået mellem de to tårne, da jeg var på tur til New York, mens jeg boede i USA som udvekslingsstudent. Da jeg boede der sørgede jeg for at se så meget af USA, som jeg overhovedet kunne komme til - oplevelserne var det vigtigste - skolen sekundært, selvom jeg godt kunne lide at gå i skole der ovre.

Turen til New York - og for den sags skyld også Washington DC og Philadelphia - var en, organisationen, jeg var med, havde arrangeret. Vi startede i Washington DC - en by der virker meget åben og rummelig  med The Mall midt i det hele - og så gik turen mod nord til New York City, som var en komplet modsætning. Vi blev indkvarteret på nogle små værelser - 4 sammen - fair nok - vi skulle jo også bare sove! Og blev i 3 dage guidet rundt til alle de ting, man nu engang skal se - heriblandt World Trade Center. Det var meget imponerende - og nogle meget intense dage.

Årene gik - jeg var kommet tilbage til Danmark, havde taget mig studentereksamen og fået job på BornholmsTrafikken, hvor jeg startede i 1999. En dag, jeg var på arbejde kan jeg huske en kunde kom ind for at købe billetter - han fortalte, at World Trade Center var blevet bombet. Min kollega Andree skyndte sig at tænde radioen på kontoret og vi lyttede intenst. Jeg kan også huske, at Andree sagde, at det garanteret var Osama Bin Laden. Jeg var sådan - Osama hvem??? Jeg havde aldrig hørt navnet før - men kom til at høre det meget sidenhen. Selv vejret denne dag husker jeg - det var en stille, varm og solfyldt septemberdag. På tidspunktet var der stille på pladsen til bilerne, da vi sejlede natture - jeg kan ikke huske, om vi havde dagstur den dag - det havde vi ofte på den tid af året - men normalt kun mandag og fredag, når lejrskolebørnene skulle til Bornholm.

Det var en hændelse, der rystede den verden, vi kendte - en hændelse, der skulle forandre den vestlige verden mange år frem i tiden - måske for altid? Vi kan i hvert fald ikke færdes lige så trygt, som vi kunne før - vi bliver udsat for flere og flere sikkerhedstjek, hvilket både er godt og skidt - godt fordi det beskytter os - skidt fordi det gang på gang gør opmærksom på, at verden ikke længere er den samme.

Samtidig skal vi huske, at en masse helte gjorde alt, hvad de kunne for at redde ofrene - politi og brandvæsen satte livet på spil for andre - det var en stor heltemodig gerning - en stor tak til dem. Og selvfølgelig skal vi også huske at mindes ofrene, der gav deres liv - både i World Trade Center og de omkringliggende områder, som har det største fokus i medierne, men også i Pentagon og ikke mindst de heltmodige passagerer, der forhindrede det fjerde fly i at kræve endnu flere ofre, ved at få det ned på en mark i Pennsylvania - "min" stat - i stedet for ind i en bygning med endnu flere potentielle uskyldige ofre. Næsten 3000 mennesker fik livet taget fra dem for tidligt - må de hvile i fred!

Tracking History (1014.8mi) View Map

Discovered It 8/26/2020 Ismo discovered it   Visit Log

set der hjemme

Discovered It 8/25/2020 Sappy113 discovered it   Visit Log

set der hjemme

Discovered It 3/9/2019 AIHT discovered it   Visit Log

Set til Coinaften i Grøndal 2019. Tak for kigget 😊

Discovered It 2/28/2019 brassavola discovered it   Visit Log

Den flotte samling blev set til eventet: Coinaften i Grøndal XII. Tak for synet

Discovered It 3/1/2018 lilliedal discovered it   Visit Log

Set til coin event i København

Discovered It 3/1/2018 Sirusc discovered it   Visit Log

Discovered

Discovered It 3/1/2018 Merete Larsen discovered it   Visit Log

Set ved det 11.coin event i Grøndal.
Super mange flotte mønter blev discovered.
Tak for synet af denne.

Fantastisk med dine beskrivelser ved alle dine coins :)

Discovered It 3/1/2018 Lassen11 discovered it   Visit Log

Set til Eventet Coinaften i Grøndal XI
Tak for kikket.

Discovered It 3/1/2018 Transportbanden discovered it   Visit Log

Set til coinaften i Grøndal, tak for at vise dem frem.

Discovered It 3/1/2018 Edageyr discovered it   Visit Log

Ja selv havde jeg haft mødregruppe på besøg den dag.

data on this page is cached for 3 mins